Помисляли ли сте си някога да добавите прясно мляко към виното си? Повечето от вас ще отговорят отрицателно. Тогава откъде идва така популярната комбинация на вино със сирене? Този въпрос е обсъждан не веднъж от експерти, кулинари, сомелиери, любители и други. А тази седмица комбинацията става дори още по-популярна със специалната селекция вина и сирена, които Kaufland България предлага до 5 ноември.
И докато вие подбирате най-доброто съчетание на вино и сирене по ваш вкус, ние ще ви разкажем малко повече за това откъде се е родила идеята за тази комбинация.
Географски предопределена история
Вино и сирена от един и същи регион са били сервирани заедно от поколения. Така например френският регион Бри от много време е известен с производството на сиренето Бри, както и с много вина като Beaujolais (Божоле). Именно това е една от най-известните комбинации от векове.
Анекдотите зад приятелството между виното и сиренето
Британските търговци на вино често повтарят поговорката "купувай на ябълка и продавай на сирене". С други думи, ако виното има добър вкус със сладка, кисела ябълка, вероятно е да се смесва добре с много сирена.
Не липсват и научни доказателства
През 2012 г. Националният здравен институт във Великобритания доказва, че начинът, по който храната се усеща в устата, оказва влияние при избора на предпочитаната комбинация от сирене и вино. То разкрива, че има връзка между студените вина, смесени с кремеообразни храни, които често създават приятна комбинация от вкусове.
Открийте вашата любима комбинация с Kaufland България
От 30 октомври до 5 ноември всички любители могат да избират от богато разнообразие от специално подбрани марки вина и сирена в Kaufland България. Промоционалната селекция е включена и на сайта, както и на специалните страници в седмичната брошура на веригата хипермаркети.