Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Кюфтето на кюфтетата

От месомелачката до върха на потребителските класации Снимка: Kaufland България
От месомелачката до върха на потребителските класации

Внимателен подбор на съвършено пресни и качествени меса. Щателна лабораторна проверка още на входа. Прецизна обработка в месомелачката и омесване до перфектни пропорции с букет от ароматни подправки. Оформяне в апетитни овали под строг визуален контрол. Студова обработка и финален скок към линията за опаковане в защитена среда.

Това е пътят на кюфтето "Брей!", един от най-титулуваните продукти на този грил сезон.

Този процес - чак до удобното му наместване в специално обработената тарелка, която запазва свежестта и безупречното му качество, е напълно автоматизиран. Преди да "кацне" в чинията на българския потребител, на него му остава само да бъде натоварено и изпратено към централния склад на Kaufland България.

Производството на кюфтетата "Брей!" е организирано така, че да позволи те да стигнат до крайния потребител в рамките на 24 часа. При това - в същия вид, в който са били произведени - запазили сочността и ароматните си характеристики.

Снимка: Kaufland България

Точно тези качества им спечелват и титлата "Избран продукт на годината" в тазгодишното издание на международния конкурс "Продукт на годината". Класацията е най-голямата световна награда за иновации в продукти и услуги, гласувана от потребителите.

Победителите във всяка категория на конкурса се определят чрез национално представително изследване, организирано от независимата изследователска компания Nielsen International, като продуктите от сектора на бързооборотните стоки и услуги минават и през специален продуктов тестинг.

Качество "по конец"

Автори на рецептата, по която се приготвят кюфтетата "Брей!", са екипът от технолози на "Пикант трейд". Техният ръководител и производствен директор на предприятието - Славчо Атанасов, не крие, че по-важен от стриктното следване на рецептата, е подборът на суровината.

Кюфтетата се произвеждат по утвърден стандарт "Стара планина", който оказва точното съотношение на белтъчини и мазнини и не допуска наличието на консерванти и оцветители в месните продукти. Каймата за кюфтета от собствената марка на Kaufland се приготвя само от чисто месо - бут, врат, плешка.

Това ги прави подходящи за хапване от всички възрасти, смята Славчо Атанасов, който има допълнителна квалификация в областта на диетологията.

Славчо Атанасов Снимка: Kaufland България
Славчо Атанасов

Каква е тайната на кюфтето на годината? Оказва се - тайни при кюфтето "Брей!" няма. Само добре разработени стриктни процеси, които позволяват на българските семейства да получат продукт с обичания традиционен вкус, приготвен по най-високи европейски правила и изисквания.

Предприятието, от което всеки ден излизат сочните кюфтета, е доверен партньор на Kaufland от 14 години. То разполага с модерно немско оборудване, което гарантира пълната автоматизация и безупречната хигиена на целия производствен процес, както и поддържането на необходимата температура за запазването на свежестта и качествата на кюфтетата.

Производството на "Пикант трейд" е сертифицирано по водещия международен стандарт за безопасност на храните IFS. Кюфтетата "Брей!" и още четири месни продукта от собствената марка на Kaufland имат и международен сертификат за качество - TÜV Nord, което означава, че са преминали през 4-степенен контрол на качеството от европейската лаборатория и са отговорили напълно на високите й стандарти.

Бургер vs. кюфте

Бургер или кюфте? Въпрос на вкус, разбира се, но ето какви са предимствата на едното и на другото, според специалиста в областта - Славчо Атанасов. Заради формата си, бургерът е по-удобен за приготвяне, смята той.

Снимка: Kaufland България

Изисква по-малко следене и се готви по-лесно в края на изморителния ден. Приготвено правилно обаче, кюфтето е несравнимо по-сочно и ароматно и определено си заслужава търпението. Кюфтето също така може да е част и от други ястия, да се приготви "по чирпански", със сос или с богата гарнитура. Разнообразни са и начините за неговото готвене, казва технологът.

Класиката в жанра е кюфтето на скара - методът, който запазва месото най-сочно и ароматно. Пърженето до леко глазиране също е удачно за приготвяне на любимите кюфтета. Печенето им на фурна отнема около 20 минути, а за добри резултати в по-кратки срокове, може да се заложи и на актуалното днес готвене в air fryer - уред, който трайно се настани в българските домове.

И ако всички тези аргументи във възхвала на доброто старо кюфте не са ви достатъчни, то за финал остава най-силният от тях. Това, което бургерът със сигурност не може да направи, е да ви върне в кухнята на баба, ухаеща на пържени кюфтенца и уют...

Твоята машина на времето те очаква в най-близкия Kaufland магазин!

   

Най-четените