Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

МЕТРО България отвежда любителите на храната на ново кулинарно приключение

Компанията продължава мисията си да вдъхновява и подкрепя ресторантите, които съчетават кулинарните традиции с модерни вкусове от целия свят Снимка: МЕТРО България
Компанията продължава мисията си да вдъхновява и подкрепя ресторантите, които съчетават кулинарните традиции с модерни вкусове от целия свят

Кулинарното пътешествие на годината започва с "Гастрономически пътеводител 2025", инициативата на МЕТРО България, която за трети пореден път събира на едно място най-вдъхновяващите ресторанти и талантливи шеф-готвачи от страната.

От 20 октомври до 20 ноември над 100 заведения от различни кътчета на България ще представят своето виждане за модерната кухня, съчетавайки традиционни български вкусове, италианска нежност, средиземноморски аромати, азиатска екзотика и вдъхновения от street food културата.

Проектът, създаден от МЕТРО България и МЕТРО Академия, е резултат от стремежа на компанията да бъде надежден партньор на професионалистите от ХоРеКа сектора и двигател за развитието на местния бизнес. Всеки участващ ресторант ще представи специално ястие, приготвено с продукти от професионалната марка METRO Chef, символ на гарантирано качество, свежест и постоянство.

Тези ястия не просто засищат апетита, а разказват истории - за хората зад кухнята, за българските продукти, за любовта към храната и за творческия заряд, което свързва различни култури в едно преживяване.

"С всяко следващо издание на Гастрономически пътеводител откриваме нови вкусове, нови хора и нови вдъхновения, които доказват колко богата и жива е българската гастрономия. Нашата цел е да дадем сцена на професионалистите, които превръщат местните продукти и традиции в истинско кулинарно изкуство", споделя Ива Тафраджийска, Мениджър Корпоративни комуникации в МЕТРО България.

Всички участващи ресторанти и техните предложения са представени на специална страница в сайта metro.bg. Всеки гост, който посети някой от тях в периода на кампанията и попълни кратката форма за участие, ще има шанс да спечели специални награди - ваучери за кулинарно преживяване за двама или барбекю на дървени въглища.

Компанията е подготвила и допълнителни игри с награди във Facebook страницата и Instagram профила на МЕТРО Академия, а най-добре представилите се ресторанти ще получат специални отличия от МЕТРО България като знак на признание и подкрепа за професионалната общност.

"Гастрономически пътеводител" е част от дългосрочния ангажимент на МЕТРО България към развитието на ХоРеКа сектора и продължение на усилията на компанията да изгражда устойчива екосистема от професионалисти, качествени продукти и споделени кулинарни ценности. От 2017 г. МЕТРО България развива програмата "Отгледано с грижа в България", чрез която подкрепя малки и средни производители на качествени продукти с доказан произход. Тези инициативи вдъхновяват ресторантьори и любители на храната да преоткриват българските вкусове, представени по съвременен и иновативен начин.

Продуктите с марка METRO Chef се подбират и произвеждат по строги стандарти за качество и безопасност. Всеки етап - от доставката до съхранението - се следи внимателно, за да достигнат до клиентите свежи и в оптимално състояние. Така МЕТРО осигурява на професионалните си партньори стабилност, сигурност и увереност във всеки вкус, който достигне до техните гости.

"Гастрономически пътеводител 2025" е покана към всички, които вярват, че храната има силата да свързва хора, емоции и култури. Това е пътешествие през вкусовете на България, разказано от хората, които създават истински преживявания в чинията.

Задоволи любопитството си по най-удобния начин - абонирай се за седмичния ни бюлетин с най-интересените статии.

Най-четените