Делио Роси: "Имаше битка, но не бяхме на ниво"

Старши треньорът на Левски Делио Роси не беше особено доволен от тима си след 2:2 в дербито срещу ЦСКА-София.

"Проявихме характер в мача. Върнахме се от 1:2, но като цяло не смятам, че играта беше на ниво. Имаше битка и атмосферата ми хареса", каза Роси. "През първото полувреме те играха по-добре, успяха да обърнат развоя на нещата, макар че поведохме. През второто полувреме обаче смятам, че се изнесохме по-напред, натиснахме съперника и накрая можехме дори да спечелим".

Критичен към своите беше и треньорът на "червените" Стамен Белчев.

"Мисля, че можеше да играем много по-добре. Не ни се получи играта и стратегията, която бяхме планували, не ми хареса владеенето на топката. Подведохме се по играта на Левски с изритани топки, стояхме далеч от съперника, не можехме да пресираме и противодействаме. Играехме бавно с топката и давахме възможност да ни пресират", откровен беше Белчев, който смята, че равенството е било закономерно.

"Указанията за второто полувреме бяха да излезем по-напред, да не приемаме играта пред наказателното поле, защото съперникът може да играе един на един, но не се получи", добави той.

Звездата на Левски Габриел Обертан за пръв път участва в дербито срещу ЦСКА и беше впечатлен от атмосферата по трибуните.

"Това беше като мач от Висшата лига на Англия, настроението по трибуните беше невероятно. Днес най-важното беше крайният резултат. ЦСКА е много добър отбор, но ние се върнахме в мача и имахме контрол през второто полувреме", каза французинът.

Новините

Най-четените