Вутов спаси плачевен Левски в продълженията срещу Ботев Гълъбово

Левски разочарова в първия си мач за Купата на България, но отстрани съперника си Ботев Гълъбово с 1:0 след продължения.

В мача от 1/16-финалите в турнира на стадион "Трейс Арена" в Стара Загора Ботев се защитаваше добре, а Левски дълго време изобщо нямаше точен удар във вратата.

Редовните 90 минути предложиха скучна продукция, в която почти нямаше интересни положения, а тимът на Делио Роси беше доста слаб. В игра за отбора се появиха новите попълнения Холмар Ейолфсон и Антони Белмонт, а към края като резерва влезе и крилото Джерсон Кабрал.

Левски обаче не създаваше никакви опасности и не се виждаше как ще вкара гол на затворилия се в своето поле съперник от Втора лига.

Едва във второто продължение една от атаките на Левски сработи. В 111-ата минута появилият се от скамейката Сержиу Буш изведе много добре Антонио Вутов, който се възползва от паса и стреля покрай вратаря за 1:0.

Така Левски продължава на 1/8-финалите за Купата на България, където вече се класираха ЦСКА, Дунав, Берое, Септември София и Царско Село.

Новините

Най-четените