Кристиан Костов е втори на Евровизия 2017

Българският представител на Евровизия Кристиан Костов остана втори на тазгодишното издание на конкурса Евровизия. Португалският изпълнител Салвадор Собрал е победител с песента „Amar pelos dois". Романтичното парче се отличаваше с нестандартно баладично звучене.

От самото начало двамата изпълнители се оформиха като фаворити, като Собрал обра гласовете на повечето европейски държави и Израел. За изпълнението на Кристиан Костов гласуваха с максимален брой точки (12) от Македония, Норвегия, Естония, Беларус.

Кристиан Костов и Салвадор Собрал останаха лидери и в зрителския вот - Португалия получи най-много точки, следвана от България.

На финала на Евровизия Кристиан Костов беше придружен от генералния директор на БНТ Вяра Анкова и от продуцента и негов ментор от участието му в Х Factor Саня Армутлиева.

#1 JB 14.05.2017 в 02:01:19

"остана втори" звучи почти като поражение. Момчето си извоюва второто място, доста убедително пред Швеция. Но и победата на Поругалия е както убедителлна, така и заслужена.

#2 Виктория Пенелопова 07 14.05.2017 в 09:17:34

Криктиян си е чаровно дете, браво! Но това с португалеца.....!?! Вероятно големите разбирачи са оценили тази песен и изпълнението й. На мен това момче ми приличаше на напушено.

#3 dedogo6 14.05.2017 в 23:09:55

Честно казано, не ме интересува.С тази евровизия, все едно се открива пътя в подпространството, все едно се измисля нов медикамент, който ще спаси света от нещо ужасно.Какво точно трябва да ми направи впечатление в една група от изпълнители, които не могат да стъпят и на малкия пръст на едни други, много по-добри и не умиращи никога като стил и изпълнение. Да, някой ще ми ръфне Д-то - младите трябва шанс да им се дава - ама то тази евровизия стана един огромен цирк, с наченки на политика - е какво да и гледам...

#4 TheRock 15.05.2017 в 08:23:27

Кристиан Костов: Ако спечеля „Евровизия“, ще донеса наградата си в Москва"! Е, Русия може и да е останала без участник в „Евровизия“ тази година, но ако погледнем руските медии, явно не всички са на това мнение. Под заглавие „Кристиан Костов: Ако спечеля „Евровизия“, ще донеса наградата си в Москва“, руския сайт "лайф ру" публикува репортаж от Киев „Ужасно ми липсва Москва, Червения площад, моята квартира и гледkата от нея към Московския университет. След „Евровизия“ непременно ще се върна в Москва, трябва да продължа да уча: имам да взимам изпити в училище“. „Надявам се, че ще се върна в Москва с „кристалния микрофон“ (наградата за победителя на „Евровизия“ – бел. ред.). А, само преди няколко дни в едно интервю отправи призив - " Родината ми Русия да ме подкрепи при гласуването". Щом за него Русия е родината му, то тогава България какво е?! И, щом като парадира че Русия е родината му, защо не се яви от името на Русия, а зае мястото на едно истинско българче, което се чувства българин?! Тоя инфантилен сополив гей използва България като предмостие за някакви успехи, само защото Русия е в тотална изолация от света, а иначе се чувства руснак! Е, сега няма да може да занесе наградата в Москва... и слава Богу, защото имаше да берем отново срама и подигравките на света! Сега да видим, как българската и руската преса ще си разделят второто място....Иначе самата песен(като композиция и аранжимент) си е много хубава, но тоя инфантилен сопол Кристиян, с явната си руска пропаганда и показност осра събитието...

Новините

Най-четените