Протестно шествие в София срещу Луковмарш

Протестно шествие срещу готвения за събота вечер Луковмарш се проведе в София. Организатори на събитието са членове на "Антифашистко действие".

"Това, което ни притеснява, е опитът да се отнемат свободи и права на различни групи ненасилници. Надигането на фашистки идеологии и отричането на този факт под най-различни благовидни поводи и форми. На практика не самото провеждане на едно шествие е проблем, а това какви хора стоят зад него и с какви послания", каза пред bTV една от организаторките на "АнтиЛуковмарш".

Протестът започна пред градината до Централната баня, като премина през центъра до сградата на Столична община. Надсловът на шествието гласеше "Без нацисти по улиците ни".

Повод за протеста е планираното провеждане на факелно шествие и поклонение пред дома, в който е живял ген. Христо Луков до смъртта си през 1943 г. Събитието се провежда по иницатива на Български национален съюз въпреки официалната забрана на МВР и отказа на Столична община да го съгласува.

bTV съобщава още, че по обяд полицията е спряла за проверка гръцки автобус, в който са установени членове на гръцко националистическо движение, пристигащи в България във връзка с Луковмарш.

Полицията ги е ескортирала обратно до хотела им.

#1 dedo adji 17.02.2018 в 15:31:25

.... не самото шествие е проблем, а какви хора стоят зад него .... Старо като света. Убий вестителя и вестта ще изчезне. Не е важно какво се казва и върши, а кой го казва и върши. А кой провежда контра шествието? Антифашистко движение. По-възрастните помним борците против капитализма и фашизма. Как да не се трогнеш от грижата им за защита на ненасилниците. Като Виолета Якова, ненасилствено убила генерал Луков. За по-младите, в това кафене има статия за антифа. Със снимка, на която ясно се вижда ненасилственият им хаярактер. А гръцкият автобус е върнат съвсем правилно. Гърци нямат работа на честването на заслужил български офицер, който ги е изтребвал по бойните полета. За съжаление недостатъчно. Съюз между български и гръцки националисти е оксиморон.

#2 TheRock 17.02.2018 в 15:54:11

Нагла комунистическа измет! Генерал Луков е убит преди да се вземе решението за евреите!!! Той е жертва на червеният комунистически терор. България не е била фашистка държава. Докато от 09.09.44 до 10.11.1989 г. беше комунистическа държава и колония на СССР.

#3 Виктория Пенелопова 07 17.02.2018 в 16:15:11

Как е възможно тогава, да се чества 9-ти септемри и всякакви нафталини с черевени премени да налазват площадите без грам срам???Да си носят портретите на Сталин, Димитров, Коларов, да си скандират комунистическите лозунги?? Как е възможно това, а Луков-марш - не???

#4 sim4o 17.02.2018 в 16:17:04

TheRock | 17.02.201815:54 Нагла комунистическа измет! --------------- Соросоидите сте диваци и варвари .. Купените със звонк левичарчета нападаха преди време и законно провеждано мирно шествие в Шарлотсвил-САЩ! Същите ваши ляво-троцкистки медии изсипаха камари от нечистотии и манипулации върху мирните граждани опитващи се да изкажат гледната си точка и изкараха наглите агресивни толерасти герои! Но в коя страна, на толерастките сборища не са само диваци и варвари? Да припомним- в Дрезден толерасти раниха с камък бременна жена участничка в мирно шествие на ПЕГИДА. Ще литкате скоро май от хеликоптера на Чичко Пиночет, а Павенце?? П.П Майка ти с ботушките ли е?

#5 sim4o 17.02.2018 в 16:19:31

Виктория Пенелопова 07 | 17.02.201816:15 Как е възможно тогава, да се чества 9-ти септемри и всякакви нафталини с черевени премени да налазват площадите без грам срам???Да си носят портретите на Сталин, Димитров, Коларов, да си скандират комунистическите лозунги?? Как е възможно това, а Луков-марш - не??? ------------------ Вие - левичарчетата - го кажете! И от сега се знае - ще има нагли провокации към мирно шестващите , които никоя медия няма да отрази .. В коя държава толерастите не са диваци и варвари .. Скоро душко, ще задимят весело комините- стягайте се!

#7 VK 17.02.2018 в 17:41:45

що за дивотия е това " луков марш" ? Толкоз ли сте изкрейзили та се чудите къде да се денете? Идете , пийте по една бира с прияятели, направете моабет дет се вика..... ама некъв марш , за време " минало бешело" - ми що се не замислите дали нема по-добра прочона за по няколко бири!

#8 VK 17.02.2018 в 17:44:48

ше ви глеаме карнавала с факлите, баси и смешниците. ++++++++++++++++++++++++++++ Не нема ! Нема пък и публика да ставаме

#9 VK 17.02.2018 в 17:57:01

и що не празнувате на Калоян рожден ден, или имен такъв, що не се съберете и да се почерпитее с по една бира за първа пролет , за последната смяна за времето например? За 1-ви март за 2- ри март за 28 -ми февруари? Може и некой в компаноятя да има повод...

#10 Виктория Пенелопова 07 17.02.2018 в 18:10:29

Фрида, притесних се сериозно, симптомите ти са обострени....спряна терапия?? Напиши нещо и за Буруджиев, все пак, двама са били убийците, не подценявай единия.. И защото са големи герои, не са успели от първия път, напълнили са червените си кюлоти...."черни ангели"

#11 dedo adji 17.02.2018 в 18:16:18

А-а-а, и фридка изпълзя. Къде беше досега, фридке? Къде беше, когато разисквахме протеста на световния еврейски конгрес? Спотаи се като бълха в гащи и остави защитата на убийците на червения загубеняк докс и лигавото американско прасе. Малка корекция. Убийцата Якова е не българска а съветска еврейка, без значение дали е помирисала СССР. Убийствата е вършила не за защита на евреите, а по заповед от Москва. И не е спасила никого, вкл. и себе си. Истинските спасители са екзарх Стефан, Димитър Пешев и цар Борис. И ти ги признаваше, но като чу за подвига на съветската еврейка, забрави. Повтарям, Якова е агент на Сталин и Г. Димитров, без значение на произхода й, те са интернационалисти Българските евреи ги показаха наскоро по БНТ. Евреи сабра, родени в Израел, довели в детската градина на децата си учителка по български. Ти имаш повече връзки с Израел, попитай дали някой от тях протестира срещу Луковмарша.

#12 VK 17.02.2018 в 18:28:22

на-смешното нещо е "фашизма в България" ") Та целия фашизъм се събира май в "БИАД " по него време. Или луксозните ресторанти по това време. Та апапите , на по 3-та ракия пишат писмо до ХИТЛЕР - "Дай кинти , ние много харесваме вашта политика и ще я правим и у нас така. За партийна дейност и други деиности , за средства"......или нещо подобно са писали. По интересното е, че са и получили кинти от Берлин, които обаче са профукани в същия тоа" БИАД"? дано не бъркам името на ресторанта/ И пак с есъбрали лидерите на "фашизма" в България, пили по едно-две , и с мука установили че кинти вече нема, свършили. Пак седнали и писали писмо, тоа път драматично - "фашизма в България гине" пратете кинти! Е , пратили им - пишеща мащина, да си пишат с нея лозунги и всякакви агитационни материяли. Другарите "фашисти" пили по една студена вода, ама това не попречико на запоите им в иаведтния за времето си ресторант. Това е цялата история на българските фашисти - 7-8 хайнами и пиянки дето ....

#13 VK 17.02.2018 в 18:41:08

Между другото цялата компания е съдена от "народния съд"' . Не помня вече какви са били присъдите, ама не е било потупване по рамото ....

Новините

Най-четените