Соматропин - "допингът" на Митьо Очите

Високи количества на соматотропин са засечени при анализа на кръвта на Митьо Очите при постъпването му в болница. Това твърди бургаският сайт "Флагман.бг", като се позовава източници от болницата.

Соматотропинът е човешкият хормон на растежа, който стимулира размножаването и регенерацията на клетките. Той се произвежда естествено в човешкото тяло, като с напредването на възрастта нивата му постепенно намаляват.

Хормонът стимулира метаболизма на протеините, мазнините, въглеводородите и минералите, ускорява производството на енергия за сметка на разграждането на мастни киселини.

Инжектирането с рекомбиниран хормон на растежа (известен като соматропин) се използва в бодибилдинга, в комбинация с тестостерон, инсулин и тироидни хормони.

При продължителни сесии приложението му води до изгаряне на мазнините, увеличаване на мускулната маса, съкращаване на времето за възстановяване от тренировки, укрепване на ставите и ставните връзки и заздравяване на наранени мускулни тъкани. Намалява се уязвимостта към травми при тежко натоварване.

Сред ефектите от приема са възстановяване на растежа на косата и стимулиране на естествения й пигмент, изглаждане на бръчки по лицето и тялото, повишаване на енергията, подобряване на когнитивната функция и сексуалния живот.

Наднорменият прием на хормона може да доведе до кръвоизливи, подуване и отток на крайниците и лицето, хипертрофия на сърцето и бъбреците, хипогликемия и диабет. Задължително се приема след консултация с медицинско лице.

Сред препаратите с рекомбиниран хормон на растежа са Нутропин, Хуматроп, Генотропин, Нордитропин, Сайзен.

Продължителната им употреба изисква сериозни финанси - цената на инжекционните разтвори може да достигне до 600 лева за 6 милиграма (отговарят на 18 единици). Ако се използва само с цел подмладяване, препоръчителната употреба е на 2 единици на ден. При бодибилдърите дневната доза може да достигне до 8 единици.

#1 паяка 10.06.2016 в 13:14:46

Браво! Много хубаво рекламирате продукта! Добавете Ad блок

#3 Rodrigo Diaz de Vivar 10.06.2016 в 14:45:58

Разбира се, Викторе. Ключът е в дозата, вида, продължителността и повода за използване. Без стероиди [кортикостероиди] ще си като болно куче. Без друг вид стероиди [андрогени, естрогени и прогестагени], освен че ще приличаш на болно куче, ще си и импотентно болно куче. Анаболните стероиди са синтетично създадени, за лечение на определен вид заболявания. Оттам стигаме и до повода и количеството на изпозване, които не правят задължително самите стероиди "лоши".

#5 Rodrigo Diaz de Vivar 10.06.2016 в 17:07:45

Динко... виден биохимико, авторът изрично е посочил, че соматропин се нарича рокомбинираната форма на соматотропина. Не четеш внимателно. Убеден съм, че през живота си не си виждал търговска опаковка соматотропин. Ако въобще някога си използвал или поне виждал HGH, то с вероятност 99.99% е било соматропин, рекомбинираната форма на хормона. BTW... наблегни на правописа. растежа, не разтежа регулира, не реголира

#6 boris 10.06.2016 в 17:35:53

И мафията ни е такава - като американско говеждо...

#8 ImaIma 11.06.2016 в 01:32:38

Е по - безсмислена статия не мога да намеря.

Новините

Най-четените