Анна Цолова вече няма да води сутрешния блок на Нова ТВ

Анна Цолова слиза от ефира на сутрешния блок на Нова телевизия. Журналистката, която води "Здравей, България" от есента на 2013 г. в двойка с Виктор Николаев, няма да се завърне на екран в новия сезон на предаването.

Цолова подготвя нов авторски формат извън новинарската тематика, който се очаква да влезе в програмната схема на Нова ТВ "скоро", без да се посочва дата на премиерата.

"Здравей, България" ще продължи да се излъчва в досегашния си слот, като Виктор Николаев остава лице на предаването.

""След 19 години в новините и актуалната публицистика, 13 от които в сутрешния блок на двете най-големи телевизии, избрах за себе си нова посока и реших да предложа на NOVA един различен проект. Това е план, върху който работя вече повече от година. Обявявам го в момента, в който съм готова с екипа и концепцията за неговия успешен старт. Това е мой дълго обмислян професионален избор. Благодарна съм за доверието на зрителите през всичките тези години. Ще бъдем отново заедно скоро. На Виктор - един от най-добрите ми приятели, и на екипа на "Здравей, България", желая успех", казва Ани Цолова в съобщение, разпространено от Нова ТВ.

Силва Зурлева от борда на директорите на Нова Броудкастинг Груп посочва, че благодари на Цолова за "усилията и успехите, които донесе на Нова", като посочва, че се радва да работят зедно по нов телевизионен проект извън новините.

Виктор Николаев и Анна Цолова бяха екранна двойка още от 2010 г., когато започнаха съвместна работа в сутрешния блок на бТВ "Тази сутрин". През 2013 г. двамата се разделиха с телевизията в тандем, като се преместиха в конкурентния формат на Нова ТВ.

По същото време от бТВ към Нова преминаха продуцентът на новините Дарина Сарелска, водещата на централната емисия Ани Салич и др.

Само преди няколко седмици Дарина Сарелска също се раздели с Нова телевизия, без да се посочват мотивите за прекратяването на договора й извън "бъдещи проекти".

Решението за оттеглянето на Цолова от сутрешния блок на Нова ТВ съвпадна със серията от сигнали до НАП от страна на евродепутата Николай Бареков срещу нея и нейни колеги с твъдения за незаконно придобито имущество.

Журналистката обяви, че е обект на компроматна кампания и че е готова да търси правата си в съда.

Новините

Най-четените