Японските вишни не били унищожени, а преместени

Японските вишни до бившия хотел „Кемпински", настоящ - „Маринела", не били изкоренени, а преместени, за да се съхранят. Това се казва в официално съобщение до медиите от хотела. В него се посочва, че обвиненията към сем. Ветко и Маринела Арабаджиеви са неоснователни и несправедливи.

„Във връзка с преустройството на помещението сме възложили на специализирана фирма за озеленяване и поддръжка на ландшафта да предприеме всички законови мерки за защита и рекултивиране на растителността пред заведението. Целта е да се създаде място - красиво и приятно за децата и семействата на кв. "Лозенец" и на софиянци, в хармония с традициите на тази значима за столичани сграда. След сериозни проучвания с цел запазване на растителността пред наетото помещение, предприехме действия по съхранението й с оглед предпазване от предстоящите ремонтни дейности", се посочва в съобщението.

За опазването на японската вишна и преместването й в градината са ползвани специалисти агрономи.

„Според специалистите положените грижи и присаждането на дървото в емблематичната вътрешна Японска градина към хотела са били навременни и адекватни, като дървото ще продължи да краси кв. Лозенец и да радва столичани", пише още в съобщението.

„Искрено се извиняваме за създаденото обществено неудобство и считаме отправените репутационни нападки към Хотел "Маринела" за неоснователни, тъй като сме положили дължимата грижа и сме се старали да опазим природата", се посочва в изявлението.

„Сигурни сме, че реализирането на проекта ще превърне това знаково място в още по-притегателно и любимо за жителите и гостите на града", пише още в съобщението от хотел „Маринела" и наемателя Мандарин МН.

#1 007 18.07.2015 в 16:04:33

Значи в пъраата статия се писа че са изкоренени и има наложена глоба.Сега се пише че се мястят дръвчетата.В един друг сайт будни граждани бяха снимали дръвчетата хвърлени до казаните.Да не би да ги местят от фирма Титан?Тази глоба за какво е тогава и имали я изобщо?Нещо има разминаване в опорните точки.Малийййй ама верно много е зле ситуацията в нашата държава.Пълна деградация!

Новините

Най-четените