Цацаров поиска спешна проверка на обвинението във Враца

Прокурори от ВКП ще правят спешна проверка на Окръжна прокуратура - Враца във връзка с обвинението срещу двамата братя, убили 18-годишния Тодор Йорданов.

Проверката е разпоредена от главния прокурор Сотир Цацаров ден след като Иван и Десислав Пламенови бяха обвинени в "убийство по непредпазливост с нанасяне на лека телесна повреда".

Максималното наказание за това престъпление е 5 години лишаване от свобода. Вече трети ден няма официален документ от аутопсията на загиналото момче.

Пратениците на Цацаров ще проверяват и твърденията на кмета на Враца Калин Каменов, който обяви, че е жертва на изнудване от страна на местния бизнесмен Даниел Бузов.

Кметът, който вече е подал жалба в полицията и прокуратурата, коментира мудната работа на разследващите органи.

Вътрешна проверка ще се прави и в прокуратурата в Бяла Слатина заради скандалите около кмета на Галиче Ценко Чоков и синовете му.

Проверяват се всички преписки и дела в Районната прокуратура и РУП - Бяла Слатина, касаещи кмета на с. Галиче Ценко Чоков и членове на семейството му, вкл. и действията по жалбата на Радослав Илиев срещу Мартин Чоков, за нанесен побой.

Първите резултати от действията на проверяващите екипи ще бъдат докладвани до края на днешния ден, пише в съобщението на прокуратурата.

#1 bludniq_sin 14.01.2016 в 11:59:54

Това е съобщение от прокуратурата: Припомняме, че около 12,55 часа на 12.01.2016г. в централната част на гр. Враца, в близост до Дома на науката и техниката, е възникнал спор между Т.Й. и братята Иван и Десислав Дамянови във връзка със спазване правилата за движение по пътищата. Спорът прераснал в причиняване на побой на 18-годишния Т.Й. от двамата братя, които му нанесли множество удари с ръце. Разследването до момента е установило, че ПОЧИНАЛИЯТ също е НАНАСЯЛ удари по нападателите си с МЕТАЛЕН БОКС. В резултат на побоя по-късно Т.Й. починал. Починалият е 18-г., с приятелката си; в автомобил; тренирал бил таекуондо. Очевидно е влязъл в конфликт, очевидно е напуснал автомобила разбирайки, че влиза в конфликт. Кой е провокирал конфликта, кой е замахнал пръв, от ударите ли е починал (т.е от техния интензитет, сила и нанесените травми) или в следствие на удар си е глътнал езика и е починал вследствие на това. Това са неща, които следва да се проверят защото до голяма степен определят хода на наказателното производство, обвинението и присъдата.

Новините

Най-четените