Главният секретар на МВР видя пръста на Герджиков в остраняването си

"Има натиск от страна на премиера за моето остраняване" - убеден е главният секретар на МВР Георги Костов, който говори пред Btv. Днес служебният министър на вътрешните работи Пламен Узунов обяви, че Георги Костов ще бъде предложен за освобождаване от длъжност.

„Очи в очи служебният министър ми е заявил, че може да работи с мен, но има натиск от други ръководители в държавата. От премиера. Така ми е казано на мен", коментира главният секретар на МВР пред Btv.

Той определя действията като „странен и непрофесионален акт, който в контекста на предстоящите избори е безотговорен".

На обвиненията от страна на служебния вътрешен министър, че Костов е оказвал политически натиск върху служители, генералният секретар отговори, че "самият той е бил потърпевш от действия, които му се вменяват". По думите му "миналата сряда в 9,15 ч. ми беше поискана оставката от министъра на вътрешните работи с мотив, че съм загубил доверието".

За разговора Костов е подал сигнал в прокуратурата. Той заяви, че няма желание да подава оставка и ще си търси правата по съдебен ред.

За днешното си отстраняване той заяви, че научава от медиите.

Относно обвиненията, че той е оказвал натиск върху други служители на МВР да напускат „доброволно", Костов заяви, че от началото на 2015 г. главният секретар няма отношение по освобождаването на професионални ръководители и оставките им не се депозират при него.

Новините

Най-четените