Президентът няма да говори пред парламента

Депутатите в новия парламент се заклеха. На тържественото заседание присъства президентът Румен Радев, патриарх Неофит и предаствители на другите вероизповедания, служебното правителство и дипломати.

Заседанието е водено от депутата от БСП Тома Томов, който е най-възрастният в парламента.

В нарушение на традицията президентът Радев няма да произнесе обръщение пред парламента. На влизане в НС той обясни, че важните си послания вече е формулирал при предишните си обръщения за встъпване в длъжност и миналата седмица. "Няма значение кой е кабинетът - щом е избран, ще работя с него".

"ГЕРБ влиза в 44-НС със заявка за четиригодишен мандат, ще настоява за прозрачност и ясни принципи на управление, за да не бъдем жертва на партийни интриги" - каза председателят на парламентарната група Цветан Цветанов. ГЕРБ са против предложенията на президента за промени в изборния кодекс.

От името на БСП Корнелия Нинова подчерта, че демографската криза е основен проблем, който Народното събрание трябва да разгледа.Тя открои надпартийните интереси- националната сигурност на България и силен Европейски съюз. По думите й важно е да се защитят интересите на българите във Великобритания предвид Брекзит.

Нинова подчерта бъдещите законови инициативи на левицата, едно от които е преизчисляване на всички пенсии и унеличаването на доходите на работещите, както и замразяване на парите на депутатите.

Мустафа Карадайъ от ДПС подчерта, че религията може да бъде източник на мир и се обяви за обединителен патриотизъм пред лицето на общото. Той иска управление "без крайни радикализми и национализми във властта".Веселин Марешки започна нетрадиционно като отказа да "прочете хубавото слово, което са му написали".

"Какъв е смисълът от целия този цирк ако нищо добро не се случва за българсдия народ" - запита се лидерът на Воля. Той призова за повече морал, ценности и прагматизъм в политиката, за работещо правителство и проспериращ бизнес.

 

 

 

#1 Шамито 19.04.2017 в 14:32:23

Защо ли лидерът на "водещата" политическа партия ГЕРБ не говори пред парламента а предостави това право на сол ташака Цв.Цв.Всички други партии се представиха със своите лидери.Не присъства на "семейната"снимка,не представи приоритетите на партията си чрез своето лице.Ах тази курвенска демокрация.За какви ценности Ви говори това?Ще го разберете в близкото бъдеще.Подсказка. ЦВ.ЦВ. не Ви ли напомня на Лаврентий Берия в омекотен вариант.А засега опитомените Патриоти само ни припомниха минали лозунги.Но някой ден ще им поискаме сметка за закупените гласове с отложено плащане които отказват да платят.Народът забавя но не забравя.И още.Стабилно управление защитава стабилни интереси.Но дали са Вашите драги четящи?

Новините

Най-четените