Спасиха бедстващи младежи в Стара планина

8 души бяха спасени, след като се оказаха блокирани в автомобилите си в преспите на пътя Бузлуджа - Шипка.

Инцидентът се е случил, след като шестима младежи от Раднево са излезли в планината въпреки забраната за преминаване по пътя поради тежките метеорологични условия.

Един от тях се е обадил на родителите си, за да поиска помощ. Майката и бащата на момчето обаче също са попаднали в снежната блокада, като се е наложило и те да бъдат изтеглени от служителите на "Пожарна безопасност" и АПИ.

Сигналът до телефон 112 е подаден в ранните часове на понеделник. Един от автомобилите на Пожарната, изпратен на помощ на закъсалите, също беше блокиран в снега. Все пак вторият спасителен екип е успял да пробие пътя.

"За щастие всичко приключи успешно. Няма пострадали сред бедстващите, но безразсъдството на тези младежи коства много финансов и човешки ресурс на няколко институции", каза Илия Златев, директор на областното пътно управление в Стара Загора.

От АПИ призовават за отговорно поведение на гражданите и спазване на въведените ограничения по пътищата, особено във високопланинските райони.

#1 Pooh 22.01.2018 в 12:37:19

Сега е момента да им предявят сметката за похарчения ресурс! Да си отработят изразходваните средства, като са такива тарикати!

#2 deowin 22.01.2018 в 17:47:54

>Да си отработят изразходваните средства Викат му плащане на данъци, социална мрежа и прочие. Или предлагаш да наемем човек да те следва по петите навсякъде и да ти иска по стотинка за всяка крачка върху тротоар или павирана улица? Щото все пак и тия неща струват пари, се'ш се..

#3 AlahAkbar 23.01.2018 в 00:05:36

Не си прав. Това е поредно изпълнение на малоумни келеши, което води до ангажиране на супер много хора и техника. А ако бяха нужни другаде в момента, на живот и смърт? Реалностите са, че израства поредното поколение, което първо прави, после мисли и обикновенно не съжалява за действията си. Ако платят солидна глоба, може и да не е така следващия път.

#4 deowin 23.01.2018 в 00:16:05

>Това е поредно изпълнение на малоумни келеши, което води до ангажиране на супер много хора и техника Не оспорвам това твърдение. За друго говорех.

Новините

Най-четените