Мъж нападна Емил Джасим от "Да, България"

Кандидат-депутатът от "Да, България" Емил Джасим е нападнат от непознат мъж в София. Това обяви самият Джасим в профила си във Facebook.

"Днес съвсем наистина ме нападна непознат. Нанесе ми тежки удари в тялото и краката, докато крещеше немислими заплахи. Имам и видео, което успях да спася, въпреки желанието на лицето да ми отнеме телефона", пише Джасим. Той съобщава, че има травми в единия крак и стомаха.

Джасим е дал показания в 4 РПУ на столичната полиция. Нападателят е задържан за 24 часа, а материалите са предадени в прокуратурата, съобщават от Министерството на вътрешните работи.

"Очаквам МВР и прокуратурата да накажат нападателя, който е задържан, с цялата строгост на закона. Да, езикът на омразата винаги води до физическо насилие и болка", завършва Емил Джасим.

По информация на в. Труд: неизвестният мъж е "поискал обяснения" от Джасим "защо пише такива неща в интернет".

Емил Джасим е програмен директор на Центъра за образователни инициативи, историк и преподавател по образование. Той попадна в центъра на остър медиен конфликт по време на предизборната кампания, след като негова лекция пред TEDxBG от 2014 г. за митовете и употребите на българската история беше разпространена с обвинения, че "хули българщината".

В началото на март 2017 г. Джасим обяви, че ще даде под съд три медии (Блиц, ПИК и в. Труд) заради неверни и оклеветяващи твърдения, които са му нанесли неимуществени вреди.

Емил Джасим е член на Националния съвет на партия "Да, България" от януари 2017 г.

#4 Conspirator 24.03.2017 в 15:40:54

Павуре,не си прав. Цензура е имало по време на соца,а сега такова животно нема. Ако са ти се привидели някакви коментари,които са изтрити,значи си хибридно облъчен от гоУемия руШки хибриден мислосменител. Заслушай се и ако чуеш да работи дизел наблизко,значи КГБ-то са на 30 метра. Четох,че момчето,дето сритало Джасим не е имал криминално минало,Щото първия ден от 20 ''достоверни''източника се писа обратното.Щели да му дадат до 5 години за квалифицирано хулиганство. Сега чак ''стоплих'',че трябва да има поне средно образование,т.е.да е достатъчно квалифициран,за да се приложи цялата строгост на Закона.Циганите като нямат дори и основно им разглеждат престъпленията като неквалифицирани и се разминават с условни присъди.И така до 20-30 пъти. За да се предпазиш от гоУемия руШки хибриден мислосменител си сложи един леген на главата,като го облепиш предварително с алуминиево фолио,за да не ти се привиждат изтрити коментари. Аз съм с легена на глава.Ако ме изтрият,хич няма да помня и да се съмнявам.

#5 Шамито 24.03.2017 в 15:57:21

Бил нападнат а ТОЙ снимал.Е как става тая работа?Я ела да те снимам как ме нападаш.Курвенски демократ.Той и да кихне ще обвини всички.

#6 паяка 24.03.2017 в 18:11:20

Ма той црън бе! Не му личат синявиците. Може да симулира.

#7 dedo adji 24.03.2017 в 19:20:21

Ще си повторя изтрития коментар. Това даскалче не струва колкото един куршум - няма нужда да го трепете. Адекватно наказание ще бъде да се изтеглят децата от неговите класове, но това могат да решат само родителите им, ако са българи. В наше време даскали и директори не могат да деребействат като при соца. И ако в общия случай това създаде чалга поколението, в някои частни случаи може да се окаже от полза.

#8 паяка 24.03.2017 в 20:48:53

Странно е, че се скача срещу правото на гласуване на тези, които са с двойно гражданство, забранени са етнически партии, а тоз полуарабин, случайно и с неприязън живеещ в България, се стреми към законотворчество в държава, на която нихилизира светините. Изгонен е от преподавателска позиция в елитна гимназия, вече и тук не го канят да дерибейства, смея да твърдя, че е защото е отречен категорично от аудиторията и срива и без това крехкия авторитет на тази т.нар. медия. Сериозен автогол си вкарват поканилите го за съмишленик. Явно са от едно котило грантаджии. Бе свършиха ли се българите с образование и харизма , та опрехте до тоя гюптин, бе??!?!?

#9 deowin 24.03.2017 в 22:35:13

>свършиха ли се българите с образование и харизма Не са свършили. Ето ги представени прекрасно в коментарите тук, плюещи ожесточено и призоваващи към саморазправа с учител по история. Това сте българите с "харизма".

Новините

Най-четените