Гинка Върбакова: Аз съм крайният собственик

Дружеството "Интерком България", което купува ЧЕЗ е на 100% собственост на Гинка Върбакова. Това стана ясно от собствените й думи в интервю за Нова телевизия.

Бизнесдамата заяви, че тя не е фасада, даваща път на офшорка да придобие най-голямото електроразпределително дружество в България.

"Аз съм крайният собственик. В търговския регистър крайният собственик съм аз. Не мога да кажа защо избраха нас, но това беше дълга и сложна процедура, която изискваше много финансови и юридически документи. Покупката на активите на ЧЕЗ ще стане чрез привлечени активи с банкова сигурност. Обичайна практика е да бъдат залагани акциите на дружеството, което ще придобие тези активи", коментира тя.

Относно начина за финансиране на сделката тя отговори, че то ще стане чрез банков кредит от международна институция, която към момента обаче не може да бъде разкрита.

На въпрос как банката си гарантира, че обезпечава парите, Върбакова коемнтира, че при такъв вид финансиране практиката е да бъдат залагани акциите на дружеството, което често се използва във финансовите среди.

Гинка Върбакова призна, че от 20 години познава Теменужка Петкова, която подаде оставката си като енергиен министър, след като сделката беше обявена публично.

На въпрос дали Петкова е помогнала по някакъв начин в осъществяването на сделката за продажбата на ЧЕЗ, Гинка Върбакова беше категорична: "Цялата сделка се проведе под чешкото законодателство. Цялата сделка и разговори бяха в Прага и българското правителство, български министри или български политически лица не са имали абсолютно никаква информация за нея. Това е една частна сделка".

Върбакова също така разясни, че активите на компанията й се оценяват на около 100 млн. лв., коментирайки, че тя "не е Гинка от Требич", каквито закачливи постове се бяха появили в социалните мрежи.

#1 hypocritical bastard 26.02.2018 в 00:02:22

ще се опитам да направя една прогноза - чуждестранната банка финансираща сделката е ВТБ , или някоя подобна

#2 TheRock 26.02.2018 в 09:55:12

Верваме госпожа Върбакова! Вие сте!

#3 explorer 26.02.2018 в 10:03:49

Сега ще видим кой кого ще изклати, дали държвата чрез ДАНС и нейните институти ще хване спатиите на онези интресчии с рублите, или те ще си изиграят картите....пък за клатенето ще платим ние по навик. ...а че Гинка няма капацитета да управлява ЧЕЗ е ясно и на децата в трети клас.

#4 TheRock 26.02.2018 в 10:55:56

Аз си спомням поне за две такива сделки: 1 Покупката на най-големият оператор в търговията със скраб от един никому неизвестен младеж. 2 Покупката на апетитен имот на БОДК от група бедни никому неизвестни младежи. Става дума за доста интересна схема за придобиване на активите на стратегическо дружество за националната ни сигурност. Като знаме че ВТБ придобиха Булгартабак, ВИВАКОМ и сринаха КТБ, то не е трудно да се досетим #КОЙ точно стои зад тази сделка!

#5 TheRock 26.02.2018 в 11:02:15

В други сайтове пък прочетох, че госпожата имала невърнат кредит от 70 000 евро. https://frognews.bg/novini/ginka-varbakova-sdelkata-chez-sam-krainiiat-sobstvenik.html

#6 TheRock 26.02.2018 в 11:09:04

Интересно взе да става: Пазарджишките бизнесмени Гинка и Славчо Върбакови, които спечелиха търга за българския бизнес на ЧЕЗ до неотдавна не са можели да си обслужват банкови кредити. Срещу тях има три изпълнителни дела. Техни имоти са били възбранени и продадени заради необслужвани дългове. Семейството има и дългове към НАП, които все още се водят висящи. Това показа проверка на Биволъ в Имотния регистър след като Гинка Върбакова обяви, че има доверието на мощна кредитна институция, която ще финансира придобиването на ЧЕЗ България със стотици милиони евро. https://bivol.bg/ginka-cez-2.html

#9 TheRock 27.02.2018 в 09:24:08

Мако, когато не разбираш какво четеш не се обаждай, че ставаш смешен. Не СРАВНЯВАМ сделките а ДАВАМ пример, когато НИКОМУНЕИЗВЕСТНИ ЛИЦА купуват едър бизнес. Сега стана ли ясно?

#11 TheRock 28.02.2018 в 10:43:33

Mako | 27.02.201822:32 Едно си баба знае, едно си бае. Ти си пример за функционално-неграмотен човек. Ти не разбираш смисълът на писан текст, дори когато ти е обяснено какъв е.

#12 TheRock 28.02.2018 в 13:46:42

”Говорить Москва” зад Гинчето Аферата ЧЕЗ: родна кукла, грузинци, евреин, странна банка на ветерани и десантчици от войни, а на дъното. Грузинско-руско-български милиардер е зад сделката, но и той е нейно прикритие. Кой всъщност e застанал най-отзад? Капанът със сиренцето за премиерите Борисов и Бабеш...”Част от истината е най-добрата лъжа” - Гьобелс https://frognews.bg/novini/govoritj-moskva-zad-gincheto.html

Новините

Най-четените