Сутрешен newscast: Истина или мит - Джордж Р.Р. Мартин е завършил книгите си, но ги бави умишлено

Завършил ли е Джордж Р.Р. Мартин своята фентъзи поредица?

Един епизод остава до края на хитовия сериал Game of Thrones и за зрителите историята вече ще бъде приключена. Не е такъв случаят обаче за феновете на книгите на Джордж Р.Р. Мартин, които от години чакат той да завърши своята поредица "Песен за огън и лед", превърнала се в основа на сериала на HBO.

Но възможно ли е Мартин да е завършил последните две книги - "Ветровете на зимата" (Winds of Winter) и "Мечта за пролет" (A Dream of Spring), и умишлено да бави тяхното публикуване?

Така поне твърди Иън МакЕлхини - актьорът, който играе Баристан в сериала. При свое участие във фенското събитие Epic Con в руския град Санкт Петербург, провело се в края на април, МакЕлхини излага една интересна теория пред публиката.

"Не знам дали знаете повече от мен за това, но ми беше казано, че Джордж вече е написал книги шест и седем. И що се отнася до него, книгите вече са седем. Но е сключил сделка с Дейвид (Бениоф) и Дан (Уайс), шоурънърите на сериала, че няма да публикува книгите преди края на сериала", разказва МакЕлхини.

Това не е нова теория, но за пръв път тя излиза от устата на човек, участвал в създаването на сериала Game of Thrones. Актьорът дори предполага, че е възможно до "един-два месеца" след края на GOT, шестата книга да се появи на пазара.

Самият Мартин излезе с обширна публикация в блога си, в която отрича да е завършил която и да е от книгите. По думите му втората от тях - "Мечта за пролет", дори не е започната.

Мартин твърди, че Бениоф и Уайс не са искали от него да бави книгите и няма такава "сделка". Обяснява, че книгите създават интерес към сериала, както и обратното. И ако някой е щял да бъде най-щастлив "Ветровете на зимата" вече да е публикувана, това е щял да бъде самият той.

Около популярността на сериала продуктивността на Мартин не се засили. Първата книга от поредицата - "Игра на тронове", е от 1996 г. Последната излязла за момента е петата - "Танц на дракони", която се появи на пазара през 2011-а.

Хали Бери е готова отново да бъде "момиче на Бонд"

Актрисата не изключва възможността отново да участва в поредицата за агент 007 след ролята си в "Не умирай днес" (2002 г.).

52-годишната Бери вече е майка на две деца, но се върна успешно към екшън жанра с "Джон Уик 3", където партнира на Киану Рийввс. В 20-ия филм за Бонд тя игра Джинкс Джонсън, а в ролята на легендарния шпионин беше Пиърс Броснан.

Бери посочи, че е готова както да изиграе същата роля, така и друга "фатална жена", но поне след няколко години.

"Ако ме попитат, ще го направя", коментира актрисата.

Тамагочито се завръща! Но е малко късно, нали?

Децата на 90-те, които някога са си губили времето в грижи за електронен домашен любимец, имат повод за радост, нищо, че най-възрастните сред тях вече са почти на 30...

Японската играчка Тамагочи направи своето завръщане - поредният полъх носталгия към онези години, но с по-съвременни възможности.

От компанията Bandai са създали Tamagotchi ON. Новата играчка не е подходяща за носене в джоба (дълга е 2,5 инча), разполага с Infrared сензор и Bluetooth, за да можете да я свържете с телефона си. Това не е уникално, тъй като друга версия - Tamagotchi 4U, дори позволяваше свалянето на подаръци от интернет чрез телефон или таблет. То обаче се появи само в Япония.

Носталгията обаче струва скъпо - цената от 60 долара може би е малко в повече за играчка, която само ще ви напомни колко сте остарели.

 

Новините

Най-четените