Сутрешен newscast: Стивън Спилбърг срещу Netflix, част поредна

Спилбърг казва "Стига!"

Отношението на легендарния режисьор Стивън Спилбърг към Netflix отдавна вече е ясно. Големият проблем на човека зад "Индиана Джоунс" и "Е.Т." е допускането на филми, създадени и излъчвани в стрийминг услугата, до най-големите кинонагради в света - "Оскар"-ите.

В началото на месеца се появи информация, че Спилбърг планира да предложи на Академията промени в правилата за номинации. Целта е на филми, които дебютират в стрийминг услуги или имат само краткосрочно разпространение по кината, да се попречи да бъдат номинирани за "Оскар", а вместо това да се състезават за телевизионните отличия "Еми".

Netflix индиректно коментираха в Twitter "кръстоносния поход" на Спилбърг срещу техните филми. В туита от компанията посочват, че "обичат киното", а освен това и още няколко неща:

  • достъпа до филми за хората, които не могат да си позволят да ходят на кино или нямат такова в родното си място;
  • да позволяват на всички да се наслаждават на новите филми с премиери по едно и също време;
  • да дават на кинотворците повече начини да разпространяват изкуството си.

Макар Спилбърг да не е споменат поименно, туитът най-вероятно е свързан с информацията за неговите планове. Netflix спечели три "Оскар"-а на тазгодишната церемония с филма си "Рома" - за най-добър режисьор (Алфонсо Куарон), най-добър чуждестранен филм и най-добра кинематография.

Фенове на Джонас Брадърс, дишайте дълбоко!

Като стана дума за филми, трябва да обърнем внимание на друга нова мода - филмите за музиканти - били те игрални или документални.

Ако сте попаднали в онова поколение, което се радваше на музиката на братята Джонас, вероятно ще се зарадвате да научите, че се задава документална поредица и за тях.

Проектът е на Amazon Studios и ще дебютира в стрийминг услугата Amazon Prime Video. Епизодите ще дадат на зрителите "интимен поглед" към живота на Джо, Ник и Кевин. Документалният филм цели да покаже цялата житейска история на братята и пътя им към музиката и отвъд.

Съвсем наскоро братята пуснаха първия си сингъл от 6 години насам - "Sucker".

Новият трейлър на "Shazam!" - време е за чиста супергеройска комедия

Другата неотминаваща киномода са филмите за супергерои, а създателите на точно този комиксов проект нямат никакво намерение да вкарват излишна и пресилена драма в него. Вместо това се отдават изцяло на комедията, както личи и от последния трейлър на "Shazam!".

Той може и да не казва много за сюжета, но за сметка на това съдържа няколко смешки, които би трябвало да накарат зрителите да отидат в кината.

"Shazam!" разказва за малкия сирак Били Батсън, който получава невероятни сили. Необходимо е само да каже думата "шазам", за да се превърне в зрял супергерой, който може да лети, да контролира електричеството и е супер бърз. Този "Супермен, ама не точно" по-трудно ще свикне със спасяването на животи, като вместо това ще използва силите си, за да купува на себе си и свой приятел бира и да записва демонстрационни клипове на какво е способен. Тийнейджърска му работа.

Премиерата на филма е на 5 април.

#1 e-mil 05.03.2019 в 11:07:19

"Спилбърг планира да предложи на Академията промени в правилата за номинации. Целта е на филми, които дебютират в стрийминг услуги или имат само краткосрочно разпространение по кината, да се попречи да бъдат номинирани за "Оскар"..." Нещо не сте разбрали. По сегашните правила филм не може да кандидатства, ако преди квалификационните кинопрожекци в Лос Анжелис е бил пускан в стрийминг, телевизия, на DVD и т.н.

Новините

Най-четените