Сър Алекс продава Бербатов и още половин отбор

В Манчестър Юнайтед предстоят сериозни трусове, тъй като мениджърът на клуба сър Алексд Фъргюсън се е заел с оптимизиране на бюджета за новия сезон и предстои серия освобождавания на играчи, продажби и сделки за даване под наем на няколко футболисти.

Сър Алекс е споделил пред своя щаб, че трябва да освободи финанси, при това спешно, ако иска да вземе качествени попълнения това лято.

Сред нарочените за освобождаване има доста качествени играчи, които могат да сформират гръбнака на отбор, който да се представя силно не само във Висшата лига.

Започваме с Нани, може би най-голямата звезда, която може да си тръгне това лято. Сър Алекс е готов да го продаде, вече няма съмнение в това. Португалският национал полага сериозни усилия да се измъкне от сянката на Кристиано Роналдо, но сър Алекс не приема изискванията на Нани за новия му договор с Юнайтед и може да използва възможността да го продаде.

Пари Сен Жермен вече демонстрира интерес и при подходяща оферта, Нани ще замине за Париж.

Манчестър Юнайтед купи Андерсон през лятото на 2007 за 27 милиона лири, но бразилецът се провали  и сър Алекс е готов на продажба, за да си върне част от парите, вложени в него.

Вероятно Андерсон ще замине за Португалия - от халфа се интересуват Бенфика и Спортинг (Лисабон).

Димитър Бербатов има договор за още една година с Юнайтед, но със сигурност 31-годишният българин напуска това лято. Интерес към него не липсва, а въпреки че играе рядко, Бербатов постига отлични резултати - 27 гола в последните 28 мача, в които е ритал във Висшата лига.

Предполага се, че цената, която ще постави сър Алекс на Бербатов няма да е много висока - долната граница е 5 милиона лири.

Джи-Сунг Парк също може да бъде жертван, тъй като в последно време е твърда резерва. За последните три сезона кореецът има само 33 мача във Висшата лига и съдбата му на "Олд Трафорд" е решена.

Младокът Фабио вече е говорил с Фъргюсън и е разбрал, че през новия сезон ще бъде даден под наем. Интерес към него има от страна на Спортинг, Бенфика и Куинс Парк Рейнджърс.

Бебе пък се върна в Юнайтед, след като Бешикташ го освободи предсрочно от договора за наем - заради контузия. Сега сър Алекс му търси купувач, въпреки че е възможно да го прати някъде за още един сезон под наем.

Федерико Македа е играч, за когото сър Алекс смята, че не се развива откакто е подписал с Юнайтед. Младият италианец започна силно престоя си в Манчестър, но след това замина под наем, а по-късно беше изпреварен в битката за титулярно място от изгряващи звезди като Дани Уелбек.

Македа рита през миналия сезон в КПР, където има и интерес към покупката му, но Федерико може да замине и за Серия А.

На "Олд Трафорд" предстои голяма чистка, крайните резултати от която ще станат ясни в началото на новия сезон. Да видим какво ще купи сър Алекс след толкова много усилия да облекчи бюджета на клуба.

Новините

Най-четените