Мората срещу Пике и още 4 сблъсъка, които ще решат Челси-Барселона

Тази вечер футболният свят е насочил погледи към "Стамфорд Бридж", където от 21:45 започва големият сблъсък Челси-Барселона.

Едно от двете мегадербита на 1/8-финалите в Шампионската лига се отличи от всички останали двубои още след жребия заради паметните битки между тези два тима през минали сезони в Лигата.

Сега Барса е безспорен фаворит за продължаване напред - заради безупречния сезон, който прави дотук и заради проблемите в английския шампион напоследък.

Може ли да се противопостави Челси и как точно?

Мениджърът Антонио Конте разкри в доста подробности, че от около месец "сините" разузнават Барселона и той има идея как да подходи срещу тях тактически. "Те са фантастични с топката, но могат да проявят слабост, когато не я притежават и ние трябва да опитаме да използваме това", заяви Конте.

Челси ще опита за пореден път да спре и Лионел Меси, който все още не се е разписвал в двубоите си срещу тима - голямо постижение за лондончани, тъй като никой друг отбор в света не може да се похвали с това, че е удържал гениалния аржентинец цели 8 мача.

Именно сблъсъкът между Меси и един от защитниците на Челси ще е сред решаващите в двата елиминационни мача, но звездните персонални двубои ще са навсякъде по терена.

В галерията може да видите 5 преки сблъсъка на игрището, които очакваме с най-голям интерес и които вероятно ще определят крайния изход.

Новините

Най-четените