Ибрахимович се отказва от националния след Евро 2016

Златан Ибрахимович обяви, че ще съблече националната фланелка след края на Евро 2016 в емоционално изявление на пресконференцията преди последния мач на Швеция от груповата фаза.

Последният ми мач с Швеция на Евро 2016 ще бъде последният ми мач с Швеция. Надявам се да не е утрешният. Няма да участвам на Олимпийските игри, защото последният ми мач за Швеция ще бъде на това европейско. Да се надяваме да продължи възможно най-дълго.

„Изключително горд съм да бъда капитан на Швеция и от всичко, което съм постигнал. Искам да използвам възможността и да благодаря на всички фенове, защото те ми помогнаха да постигна това, което съм постигнал. Без тях нищо нямаше да е възможно.

„Където и да отида, винаги ще нося шведския флаг със себе си. Разочарованието не съществува за мен. Единствено гордост и благодарност. Затова ви благодаря“, сподели Ибрахимович.

Последният мач от груповата фаза за Швеция е сблъсък с Белгия. Тимът на Ларс Лагербак има само една точка след първите два кръга и в момента се намира на третата позиция.

При победа шведите ще се изкачат на второто място (освен ако Ейре не победи Италия с по-голям резултат) и ще си гарантират място на 1/8-финалите.

34-годишният Златан Ибрахимович е рекордьор по голове с националната фланелка – 62. Ибра обаче все още не може да намери мрежата на Евро 2016, а Швеция не успя да отправи точен удар към противниковата врата в първите си два мача.

Все още не е ясно клубното бъдеще на Ибрахимович, който не поднови договора си с ПСЖ. Най-сериозният кандидат за подписа на шведският нападател е Манчестър Юнайтед.

Новините

Най-четените