Клоп: Манчестър Сити видя, че трудно ще се отърве от нас

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп отдаде заслуженото на отбора си, който остана втори във Висшата лига, въпреки че събра 97 точки. С 14 поредни победи накрая шампион стана Манчестър Сити с 98.

"Невероятен сезон. Имахме солиден конкурент и се справихме добре. Те спечелиха 198 точки през последните два сезона, което е изумително. Направихме много по-голям скок по отношение на развитието си. Момчетата се тласнаха до по-високи нива на представяне, което ме радва. Нашето развитие, нашето подобрение не са приключили", заяви германецът.

"Това ни беше първият опит да спечелим титлата. Това, което се е случвало преди това, няма общо с нас. Сега ни беше първият опит и не успяхме по възможно най-впечатляващия начин.

Дали можехме да направим нещо повече? Не мисля. Знам, че хората ще намерят нещо и ще кажат, че точка тук, точка там... Имахме своите късметлийски моменти, Сити имаше своите – срещу нас и срещу Бърнли. Ние пък вкарахме странен гол срещу Евертън и един много късен срещу Нюкасъл.

Не става дума да надиграеш някога, а да продължиш да вярваш и да останеш в надпреварата. Сити видя, че трудно ще се отърве от нас, а ние също не успяхме да се отървем от тях.

Да завършим втори във Висшата лига не беше това, което искахме, но ще го приемем. Това е първата стъпка.

През миналата кампания завършихме на 25 точки зад Сити. Ако бяхме направили същото и сега, сезонът щеше да е решен. Аз си върша работата. Момчетата заслужаваха трофея на 100 процента. Поздравления за Манчестър Сити, те отново изиграха силна кампания. За два сезона спечелиха 198 точки...", повтори отново Клоп.

Новините

Най-четените