Къде са те сега: Последният отбор на Челси преди Абрамович

В последно време фразата „Парите развалят футбола“ се употребява все по-често и по-често заради все по-високите цени на играчите, а и заради трансферите на Неймар и Килиан Мбапе, които ПСЖ осъществи.

Но попитайте феновете на Челси дали са на същото мнение.

Преди почти 15 години клубът от „Стамфорд Бридж“ бе купен от руския милиардер Роман Абрамович за 140 милиона паунда (?!? цени, на които вече се купуват играчи, а не клубове ?!?) и всичко се промени. Парите започнаха да валят в Челси, започнаха да пристигат звездни футболисти и треньори.

Година след пристигането си, Абрамович доведе Жозе Моуриньо. Португалецът спечели титлата във Висшата лига още в първия си сезон, а това бе обща втора титла за Челси в историята му и първа от 50 години.

Но как изглеждаха лондончани преди това?

На 11 май 2003 г. Челси посрещна Ливърпул на „Стамфорд Бридж“ в последния кръг от сезона. Залогът беше квота за Шампионската лига. „Сините“ на Клаудио Раниери спечелиха с 2:1 и така забързаха процеса по преминаването на клуба в ръцете на Абрамович.

Някои все още се чудят какво би се случило, ако Челси не бе спечелил онзи двубой...

Но го направи и след това започна да изживява най-добрите години в исторята си.

А как изглеждаше онзи отбор, който победи Ливърпул и който накара Абрамович да купи Челси? Вижте в галерията.

#1 The Rain SS 30.03.2018 в 12:49:27

В Англия няма отбор на име "Уембли", камо ли пък Греъм Льо Со да е носил неговия екип :) А в "Блекбърн" един от най-запомящите му се моменти беше, когато се сби със собствения си съотборник Дейвид Бати по време на мач със "Спартак" (Москва) :D

Новините

Най-четените