Футбол и още нещо

Малко след пристигането на немския национален отбор в Бразилия за участието в Мондиала, халфът на Бундестима Месут Йозил обяви, че ще подпомогне финансово лечението на единадесет местни деца, нуждаещи се от специализирани грижи.

Инициативата му беше част от дарителския проект "Биг Шу", а броят на децата, които Йозил е избрал да подпомогне, символизираше единадесет играча, символизиращи един отбор. След спечелването на титлата, полузащитникът на Арсенал обяви, че ще използва премията си за спечелената титла за да подпомогне още 12 деца - общо 23.

"Победата на световното се дължеше не само на титулярния състав, а на целият отбор, който се състои от 23-ма души. Това е моят личен начин да благодаря на хората в Бразилия за гостоприемството им

След спечелената четвърта световна титла за Маншафта, всеки от избранниците на Йоаким Льов получи по 300 хиляди евро премия. Бившият халф на Реал Мадрид последва стъпките на екс-съотборника си Кристиаno Роналдо.

Португалската звезда плати наскоро близо 85 хиляди евро за операцията на десет месечното момченце Ерик Ортиз Круз, което се нуждаеше от специална медицинска интервенция, която да премахне част от мозъка му. Круз страдаше от специфично заболяване, което предизвикваше по 30 гърча на ден.

И ако някои от звездите в света на футбола днес са асоциирани с огромното си его и разхайтения начин на живот, ето някои от най-големите звезди, отделящи време и средства за да помагат на другите.

Новините

Най-четените