Кристиано, Меси, Лева: Как светът научи имената им

Бог забавя, но не забравя. В истинността на старата мъдрост са се убедили дори и полубожества на футбола като Диего Марадона.

През пролетта на 2010 г. Германия побеждава Аржентина с 1:0 в контрола, а след мача в Мюнхен дон Диего едва не разплаква новия национал на Бундестима Томас Мюлер, който има нещастието да бъде избран да отговаря на въпросите на медиите заедно с тогавашния селекционер на "гаучосите".

"Кой е този? Защо ми пращате момче, което подава топките край терена?", изригва Диего в своя арогантен стил и тръгва да напуска пресконференцията.

В крайна сметка Мюлер излиза от залата, за да говори Марадона.

Забавянето продължава четири месеца и младият нападател така се представя на аржентинския треньор, че вероятно ще го помни цял живот.

Мюлер вкарва първия гол за разгрома с 4:0 срещу Аржентина на четвъртфиналите на Мондиал 2010, а след турнира си тръгва с бронзов медал, наградата за най-добър млад играч на първенството и голмайсторския приз след пет попадения за Маншафта.

Не само Марадона, а и целият свят научава името на младока, който 4 години по-късно става световен шампион с Бундестима и продължава да жъне успехи с Байерн Мюнхен.

А помните ли как научихме имената на някои от другите огромни футболни звезди на нашето време?

Какво направиха Кристиано, Меси, Левандовски, Неймар, Бейл, Йозил, Рууни, Робен и Суарес, за да се превърнат в това, което са днес.

Припомнете си в галерията.

Новините

Най-четените