Холандия, Ван Перси и увехналите „лалета“

Финалист на Мондиал 2010. Отпадна в групите на Евро 2012. Бронзов медалист от Мондиал 2014. Не се класира за Евро 2016.

Това е историята на Холандия от последните три големи форума, като на предстоящия във Франция ще има само едно тире срещу името на „лалетата“.

Тимът на Дани Блинд остана на четвъртата позиция в група „А“ - на цели пет от третото място, на което се нареди Турция – и ще пропусне европейското лято във Франция догодина.

Дори в последния си мач, „лалетата“ не успяха да победят вече осигурилия си място на Евро 2016 Чехия у дома. При това – Холандия игра повече от полувреме с човек повече и въпреки това, загуби с 2:3.

Робин ван Перси пък си вкара ефектен автогол в 101-вия си мач с националната фланелка, с който даде преднина от 3:0 на чехите в началото на втората част.

А друго видео показва колко „добре“ се чувства холандецът след трансфера си във Фенербахче.

Селекционерът Дани Блинд пък се оправда с липсата на млади играчи, които да заменят вече утвърдените звезди – нещо, което не изглеждаше особен проблем по време на квалификациите и финалите на Мондиал 2014 под ръководството на Луис ван Гаал.

Разбира се, неадекватното действие на бившия нападател на Арсенал и Манчестър Юнайтед бе подиграно достойно в социалните мрежи, както и самото представяне на Холандия.

Най-добрите попадения може да видите в галерията.

Новините

Най-четените