Изненада: Реал Мадрид обяви новия треньор!

Реал Мадрид направи изненадващо обяви името на новия си треньор.

Това е настоящият селекционер на Испания Хулиен Лупетеги.

Лупетеги ще поеме „кралете“ след края на Мондиал 2018, съобщават в официалния си сайт от Реал.

Договорът на специалиста е за три години.

51-годишният Лопетеги е начело на „ла фурия“ от 2016 година. С него начело Испания спечели битката с Италия за първото място в групата по време на квалификациите за Мондиал 2018, записвайки девет победи и едно равенство в 10-те мача.

Испанците са сред фаворитите за трофея на мондиала в Русия, като попаднаха в една група с отборите на Португалия, Иран и Мароко.

Първият двубой за Испания ще бъде срещу Португалия на Кристиано Роналдо на 15 юни, петък, от 21:00 часа българско време. Това е и един от големите сблъсъци по време на груповата фаза на Световното.

Лопетеги заменя Зинедин Зидан начело на Реал Мадрид.

Французинът пое тима „на пожар“ след уволнението на Рафаел Бенитес в началото на 2016-а. За по-малко от три години като треньор на „кралете“ Зизу спечели на три пъти Шампионската лига, по веднъж титлата и Суперкупата на Испания и по два пъти Суперкупата на Европа и Световното клубно първенство.

След третия триумф в Шампионската лига 45-годишният Зидан изненадващо свика пресконференция, на която заяви, че напуска Реал. Като обяснение за решението си Зизу каза, че няма какво повече да даде на този отбор и че трябва да си тръгне, за да продължи той да се развива.

След оттеглянето си от Реал, Зидан се отдаде на заслужена почивка, а в неделя бе на трибуните, за да гледа на живо единайсетата победа на Рафаел Надал на Ролан Гарос.

Най-голямата цел пред Лопетеги, който между 2006 и 2008 г. бе шеф на скаутското звено на Реал, а през следващата година води Кастия, е да се справи със ситуацията около Кристиано Роналдо.

Според информациите в Испания звездата на „кралете“ иска да напусне, тъй като не получава желания от него нов договор. Говори се и за раздяла с Гарет Бейл и Карим Бензема, което може да доведе до един напълно нов Реал Мадрид през новия сезон.

Преди всичко обаче Лопетеги има ангажимент с националния отбор на Испания на Световното първенство.

Новините

Най-четените