"Проклятието на 9-ката" в Челси и ще успее ли Игуаин да го развали?

Гонсало Игуаин вече е играч на Челси, но само до края на сезона. Засега.

„Сините“ и Ювентус постигнаха споразумение за период под наем до края на сезона. След това ще имат възможността да удължат наема му за още една година срещу 18 милиона евро или направо да откупят правата на 31-годишния нападател срещу 36 млн.

В Челси аржентинецът ще се събере с Маурицио Сари, под чието ръководство през сезон 2015/16 в Наполи наниза рекордните за Серия „А“ 36 гола, което му спечели и трансфер в Юве на стойност 90 милиона евро.

С „бианконерите“ направи два поредни домашни дубъла, но през лятото на 2018-а бе пратен под наем в Милан, за да се освободи място за Кристиано Роналдо, за когото бяха платени 117 млн. евро на Реал Мадрид.

Очакваше се Игуаната и Милан да си помогнат взаимно, но нападателят се разписа само шест пъти в 15 мача от Калчото. „Росонерите“ бяха ощастливени от новината, че Челси е готов да вземе аржентинеца и по този начин облекчиха бюджета си, тъй като Гонсало прибираше втората най-висока заплата в Серия „А“, единствено зад Роналдо (9,5 млн. евро срещу 31 млн. евро в полза на Кристиано).

Така, Игуаин се озова в Челси и взе фланелката с №9 на гърба. Преди това тя принадлежеше на Алваро Мората, който реши да смени номера си през ятото на 2018-а и заигра с 29 в чест на това, че на този ден през юли му се родиха близнаци, но и за да свали 9-ката, за която се смята, че е прокълната в лондонския клуб.

Не един и двама я носеха на гърба си в Челси през новия век, но много малко успяха да оправдаят очакванията на клуба, треньорите и феновете.

Тимът на Маурицио Сари показа, че отчаяно се нуждае от централен нападател, а и Еден Азар вече не издържа в ролята си на фалшива 9-ка. Срещу осакатения Тотнъм, който бе без Хари Кейн, Деле Али и Хьон-Мин Сон, в четвъртък вечер Челси не успя да затвори мача, победи с 2:1 и след общ резултат 2:2 трябваше да минава през дузпи, за да достигне финала за Купата на лигата.

Игуаин не бе картотекиран навреме, за да вземе участие в лондонското дерби, но за финала и за предстоящите битки във Висшата лига ще бъде на линия. Доколко обаче ще се справи?

Как се представяха предишните деветки на „сините“ може да видите в галерията. Как смятате, ще успее ли Игуаин да развали проклятието и колко гола ще вкара до края на сезона?

Новините

Най-четените