Чудото отново не се случи на Арсенал

Арсенал отново беше много близо до чудото, но отпадна нещастно на осминафинал в Шампионската лига. "Артилеристите" победиха с 2:0 Монако като гост, но след загуба 1:3 у дома в първия мач отпаднаха заради по-малко голове на чужд терен.

Това е пета поредна година, в която лондончани отпадат на осминафиналите в турнира. Преди това те отстъпиха срещу Милан, Барселона и два пъти Байерн. Рекордът в това отношение държи Реал Мадрид - 6 поредни отпадания на осминафинал.

Куриозното е, че в последните 4 осминафинала, Арсенал не загуби нито веднъж като гост и въпреки това винаги отпадаше. "Чудото" винаги отбягваше "Артилеристите". Преди пет години Милан победи 4:0 у дома тима на Венгер, който след това спечели с 3:0, но един гол не му достигна за продължения.

Преди две години пък Байерн спечели с 3:1 на "Емиратс", а Арсенал победи с 2:0 в Мюнхен, но отново лондончани отпаднаха.

Срещу Монако, англичаните имаха тотален контрол. Димитър Бербатов беше титуляр за французите, които се задоволиха да се защитават изцяло. След няколко пропуска Арсенал поведе в 36-ата минута. Оливие Жиру беше изведен зад защитата, вратаря парира удара му, но топката се върна у нападателя, който прецизно я прати под гредата.

Атаките на Арсенал бяха непрестанни. Но втория гол падна чак в 76.ата минута. Първо Тио Уолкът удари гредата, а в опит да изчисти топката защитник я подаде право на Аарън Рамзи, който с диагонален удар направи 2:0. Още един гол щеше да класира Арсенал.

Но "Артилеристите" не успяха да го вкарат. Удар на Жиру от упор беше избит с невероятен рефлекс от вратара на Монако и Арсенал отпадна.

Едва за трети път в историята на Шампионската лига, два френски отбора стигат до четвъртфиналите. Монако ще прави компания на ПСЖ, който отстрани друг лондонски тим - Челси.

Новините

Най-четените