Ще се завърне ли Меси при "прокажените"?

Наскоро Лионел Меси заяви, че мечтата му е да завърши кариерата си в аржентинското първенство с отбора на Нюелс Олд Бойс.

Лео прекара 5 години като юноша на клуба от родния си град Росарио, преди да бъде привлечен от Барселона през 2000 г.

"Да, това е нещо, което много искам да направя. Не знам кога точно ще се случи, но е напълно възможно. Не съм поставял пред себе си някакви цели, независимо дали са краткосрочни, или дългосрочни. Искам просто да играя футбол на най-високо ниво, докато тялото ми го позволява и имам какво да предложа на моя отбор. Ще взема решение, когато вече не съм полезен на Барселона", каза той в интервю за "Ел Графико".

Трудно е да се предвиди дали някога Меси ще облече екипа на Los Leprosos* (прокажените), но ако го стори, няма да е първият голям футболист, който ще се завърне в родния си клуб.

Вижте в галерията 10 звезди, които се прибраха у дома.

*Los Leprosos (прокажените) е прякорът на Нюелс Олд Бойс от почти един век. През 20-те години на XX в. градските власти в Росарио организират благотворително дерби между враговете Олд Бойс и Росарио Сентрал за набиране на средства за подпомагане лечението на болни от проказа в местната болница "Караско". Ръководството на Нюелс Олд Бойс приема веднага поканата, но Росарио Сентрал се отказва и мачът не се състои.

Интересно е да се отбележи, че точно по времето, по което Меси е в детските формации на Нюелс Олд Бойс за представителния тим се състезава бившият български национал Велко Йотов.

Новините

Най-четените