Формула 1 обмисля да продължи без момичета

Новите шефове във Формула 1 обмислят дали да не скъсат с практиката да използват момичета по време на състезанията.

Изпълнителният директор на Ф1 Рос Браун определи въпроса като „деликатна тема“, която трябва да бъде „сериозно обсъдена“: „Има много хора, които уважават традицията с момичетата, но има и такива, според които тя е остаряла. Затова това е нещо, което трябва да се обсъди.“

„Това, което трябва да направим, е да съберем възможно най-много гледни точки, за да вземем правилното решение за бъдещето на спорта“, коментира друг от шефовете на организацията Чейз Къри.

Основната работа на момичетата по време на състезанията от Формула 1 е да бъдат живи реклами на различни спонсори. В допълнение те държат табелки с имената на пилотите и номерата на стартовара решетка и стоят като фон по време на качването на пилотите на почетната стълбичка.

Много често биват въвлечени и в празненствата след състезанията, главно чрез напръскване с шампанско от призовата тройка.

В днешно време подобна практика наистина се смята за остаряла и може би наистина ликрата и впитите панталони по пистата да останат в историята, но наистина би било жалко Формула 1 да се раздели с легендарната си традиция.

Вижте повече в галерията.

#1 ImaIma 15.12.2017 в 16:56:53

В такъв момент трябва да се запиташ защо гледаш Ф1 зареди състезанията или за реди момичетата.

Новините

Най-четените