Официално: Райконен остава във Ferrari

Ferrari официално потвърди, че световният шампион за 2007 година Кими Райконен остава в тима и за следващия сезон. С това се слага край на спекулациите за това кой ще замести финландеца през 2016 година, като в последните месеци слуховете упорито пращаха в Маранело друг финландец - звездата на Williams Валтери Ботас.

Този сезон Райконен има само един подиум, а новият му съотборник Себастиан Фетел записа две победи и пет подиума, но финландецът извади на няколко пъти лош късмет с колата и няколко повреди. През миналата година Кими беше категорично победен от Фернандо Алонсо, който напусна в края на сезона, а това породи слухове, че тимът, който имаше опция да задържи финландеца може да реши да го освободи още през 2015.

За 10 старта Кими е събрал 76 точки, а Фетел има 160, но тимът реши да упражни опцията си и ще задържи Райконен, който е последният световен шампион на Скудерията.

Новият шеф на тима Маурицио Аривабене от зимата повтаря, че съдбата на Кими е изцяло в собствените му ръце и обясняваше, че представянето му ще определи дали финландецът ще остане в тима.

Райконен се представи изключително силно в последното състезание преди лятната пауза в Унгария, където само повреда в MGU-K модула го лиши от място на подиума, като дотогава той се движеше втори зад Фетел и дори се очакваше заради по-доброто използване на гумите да може атакува германеца в последните обиколки.

Райконен дебютира във Формула 1 през 2001 година със Sauber, а от 2009 до 2012 кара в световния рали шампионат, след като беше освободен от Ferrari, а през 2012 се завърна в Lotus.

Новините

Най-четените