Мъжете под женско прикритие

Анонимността на киберпространството позволява на мъжете да изразяват "женствената" си страна, която иначе остава дълбоко прикрита. Голяма новина, няма що - понякога мъжете се преструват на жени онлайн.

Това "шокиращо" разкритие идва от Маркъс Фринд, основател на популярния уебсайт за запознанства Plenty of Fish. Той обяснява решението си да закрие секцията за случаен секс с това, че сред трите милиона ежедневни посетители на сайта във Великобритания има само 6041 "жени", които търсят забивка без обвързване. И че голяма част от тях всъщност са мъже.

Фринд заяви пред потребителите, че частта "интимни срещи" в уебсайта се свежда до група загорели мъже, говорещи с друга група загорели мъже, които се представят за жени. Не е ясно откога това престана да бъде правило №1 в Интернет и се превърна в изненадваща и сензационна новина.

Защо мъжете се преструват на жени онлайн?

В академичен труд от 2004 г., озаглавен "Наистина ли момчетата искат просто да се забавляват?", психологът Джон Сълър излага няколко теории. На първо място е хипотезата за изследването на женската страна: "Заради натиска на културните стереотипи може да бъде трудно за някои мъже да опознаят така наречените от обществото "женствени характеристики" в себе си, а анонимността на киберпространството им дава възможност да изразят своята женска страна, която иначе си остава дълбоко скрита".

На второ място е теорията за търсене на внимание. "Изборът на женско име и/или аватар, особено ако е по-секси, почти веднага привлича реакции онлайн" пише Сълър.

"Мъжът, представящ се за жена, може да харесва усещането за власт и контрол над другите мъже, което придобива заради смяната на самоличността", пише той и предполага, че да бъдеш жена в определени онлайн игри може да е "интригуващо" за останалите участници. „За други пък представянето като жена онлайн е вид детективска работа," коментира той. "Някои мъже възприемат фалшива женска самоличност, за да проучват свои приятели или приятелки".

Потиснати желания към същия пол

"Прикрити като жени, мъжете може би търсят интимност, романтика и/или виртуален секс с друг мъж, изразявайки осъзнатите или неосъзнатите си хомосексуални чувства", твърди авторът.

Това напомня за скорошния скандал с въображаемата „приятелка" на състезателя по американски футбол Манти Тео. Скандалът избухна, след като познат на защитника го подмамил да мисли, че е жена онлайн и по телефона, тъй като бил тайно влюбен в него.

Епизод от риалити шоуто по MTV "Catfish: The TV Show" пък разказва за хомосексуален мъж на име Арън, който се представил за жена онлайн, за да прелъсти хетеросексуален мъж в неприличен разговор. Когато измамата била разкрита, Арън обяснил: "Не съм искал да бъда гей..."

Накрая Сълър предполага, че някои мъже се преструват на жени онлайн, защото са транссексуални и се интересуват единствено от онлайн промяна на пола. Макар че би било редно да уточним, че ако един транссексуален човек се определя като жена, то на практика не става въпрос за промяна на пола онлайн.

Независимо от индивидуалните им мотиви, хиляди мъже се преструват на жени, търсещи случаен и неангажиращ секс. И дори големи сайтове за запознанства като Plenty of Fish да ограничават възможностите им, те все така продължават да разполагат с останалата част от Интернет, в която да се подвизават.

#1 boris 31.05.2013 в 10:49:18

"И наистина, който търси, обикновено намира, макар и не винаги точно това, което е търсил.."

#2 Borracho 31.05.2013 в 13:26:46

Такива "мъже" са си най-низки форми на живот и за съжаление не са малко. Няма значение дали го правят за кеф или за да дадат фронт на прикритата си хомосексуалност - и в двата случая е отвратително и аз се радвам, че нямам такива приятели. И обувките си не бих изтрил в подобна гнусна твар.

#3 deowin 31.05.2013 в 21:34:14

>аз се радвам, че нямам такива приятели Не мисля, че ако беше разбрал статията, щеше толкова прибързано да отсичаш, че нямаш такива приятели - техните наклонности се изявяват главно онлайн и остават скрити за теб, но пък има достатъчно такива хора, за да можеш всъщност да си почти сигурен, че имаш приятели, които са скрити женчовци, хомосексуални, бисексуални, травестити и прочие. Елементарни вероятности - ако шансът произволен човек да е травестит е 1%, а ти имаш, например, 100 познати, то вероятността нито един от тях да не е травестит, е 36.6%. А повечето от нас имат значително повече от 100 познати. При 300, вероятността пада под 5%. При 500 е към 0.6%. Тоест, дори да кажеш, че познатите ти не са произволни хора и представителна извадка на народа, то това надали би качило шансовете между познатите да няма травестити от 0.6% на поне повече от 50% (а нищо близко до 100%, в което ти си убеден, не е практически вероятно). Така че ако за теб това, че нито един от познатите ти не е травестит, би било повод за щастие - не бързай да се радваш, защото вероятността да е така никак не е голяма.

#4 kyr40 01.06.2013 в 14:32:55

Има и още един мн съществен мотив незнайно защо пропуснат в статията - онлайн измами ;>;>

Новините

Най-четените