Джей Ло съжали, че пее за диктатор

Дженифър Лопес получи тлъст хонорар, за да пее на рождения ден на президента на Туркменистан Гурбангули Бердимухамедов, но после се покая, след като разбра колко често той е обвиняван за погазване на човешките права.

Бердимухамедов е смятан за един от най-строгите лидери в света, а страната му е известна още с богатите си залежи на природен газ.

56-тата годишнина на лидера бе отпразнувана с луксозно парти в курортния град Аваза на Каспийско море, като за финал имаше шоу с фойерверки в продължение на 20 минути. Рожденият ден бе съчетан с откриване на скъпо яхтено пристанище, построено от турска компания.

Джей Ло се появи с традиционна туркменска носия и изпя „Честит рожден ден, г-н президент".Шоуто подсилиха артисти от Китай, Турция, Украйна и братска Русия. „Желаем Ми много, много щастлив рожден ден", заяви Лопес.

Певицата обяви по-късно пред CNN, че нямала никаква представа що за президент е Бердимухамедов. Тя е първата западна звезда, която стъпва в потулената бивша съветска република.

Говорителят на певицата призна, че тя не е трябвало да гастролира в държава, която не спазва човешките права. Все пак, Лопес била поканена от името на китайска петролна компания с интереси в Туркменистан.

Това бил подаръкът на китайците за Бердимухамедов, като през 2009 г. китайската национална петролна корпорация построи газопровод за доставки на природен газ от Туркменистан за Китай.

#1 Govedo13 01.07.2013 в 20:55:15

Ще повярваме ,че съжалява като върне хонорара или го дари.

#2 Зеленото човече 05.07.2013 в 13:46:32

И те си дават дупетата за всичко, а после казват, че едва ли не станало насила. Кой знае колко й е платил този... По-добре да дава парите на бедните, а не да се разкайва по телевизията.

Новините

Най-четените