Мъртвите професии

Само преди 10, 20 или 30 години беше невъзможно да си представим професии като специалист по социални мрежи, графичен дизайнер на приложения и тем подобни.

Да, времето, в което живеем, изисква появата на нови трудови поприща, но едновременно с това убива и куп стари професии.

Повечето от тях са били много рисковани, забранени или извършвани от деца, така че може с радост да ги оставим там, където им е мястото - в миналото.

Загиването на много от старите професии се дължи основно на развитието на технологиите. Когато играете боулинг, кеглите се подреждат автоматично, но преди един век това са вършили млади момчета в игралните салони.

#2 Stanley 07.03.2014 в 05:29:19

Хубави снимки. Само исках да вметна, че не всички професии от изброените са мъртви. Интересно е, че тази на лектора от текстилната фабрика всъщност не е това което изглежда. Човекът всъщност работи във фабрика за пури в Куба и чете два пъти дневно на Торседорите (хората които свиват пурите). Професията съществува и до днес, като преди обяд се четат новините от местната преса, а в следобедните часове четивото е художествено. Смята се, че едно от любимите четива е било "Граф Монте Кристо" и от там е дошло името на популярна днес марка пури.

#3 Борката 07.03.2014 в 06:24:58

Мене най-ми ареса тоя с ушаците!

Новините

Най-четените