От "Ръцете на Бога" до "Моста на въздишките" - най-впечатляващите мостове по света

Да, забележителности като Гранд Каньона, норвежките фиорди или българските Чудни мостове спират дъха с гледката си. Седиш пред тях със страхопочитание и недоумяваш как природата успява да сътвори такива форми.

Само че човекът е не по-малко амбициран да създава смайващи творения.

Едни от най-удивителните сред тях са мостовете. Някои от тях са построени на невероятна надморска височина, други са с толкова нестандартна архитектура, че чак изглеждат нереални. Трети са оцелели векове наред през изпитанията на времето заради стабилните си и надеждни конструкции.

Разбира се, напоследък с истерията по социалните мрежи мостовете се превръщат в популярни забележителности.

Пейзажът наоколо е красив, а и стават страхотни селфита с нестандартен фон. Дори няма нужда от филтри и Photoshop.

А инженери, архитекти и дизайнери започват умишлено да създават все по-ефектни съоръжения с идеята не само да са функционални и удобни за пътниците, но и да привличат туристите като магнит.

Точно така е създаден може би един от най-впечатляващите модерни мостове - така нареченият "В ръцете на Господ". Той спокойно може да послужи за декор на научна фантастика или филм на ужасите.

Малцина са и тези, които са посетили Венеция, без да се снимат или дори без да видят прословутия "Мост на въздишките". Е, зад името му се крие доста зловеща история, но това не пречи да е сред най-прочутите мостове в света.

В галерията ще видите тези два моста плюс още седем от най-забележителните им "събратя".

#1 yoshi 26.10.2018 в 14:22:16

в будапеща има красив мост

Новините

Най-четените