Съблечи се, за да се обикнеш

Когато чува за първия нудистки спа хотел Clover Spa, отворил врати през март в Бирмингам, Великобритания, журналистката Кери Хайътс не може да сдържи смеха си, примесен с ужас от самата идея за гола почивка.

И с право - дискомфортът от слънчево изгаряне по цялото тяло и мисълта за вперените в нея погледи на всички са способни да разубедят много хора, но въпреки това изживяването й е познато - и тя твърди, че идеята все пак й допада.

Светът е пълен с дами, притесняващи се от формите на тялото си

Вероятно на много жени е познато усещането за неувереност заради тялото им. Немалко от тях в продължение на години дори в трайна връзка или брак не позволяват никога на партньорите си да ги виждат голи на дневна светлина - и докато си взимат душ, пускат щорите в банята, за да поддържат полумрак, а в спалнята предпочитат свещите.

Макар да звучи глупаво, много жени са убедени, че тялото им е кошмарно - че имат стрии, трапчинки и много отпуснати части. В добрите дни гледката на голото им тяло ги насочва към фитнеса, а в лошите - ги хвърля в депресия.

Най-трудно за такива дами е да бъдат на плажа - гледката на хора по оскъдни бикини и шорти е мъчителна, когато човек се крие под тента, потейки се под дълги тъмни поли и тениски. Комплиментите от партньора помагат, но подобни фобии са трудни за преодоляване.

Но има изненадваща алтернатива, която според някои хора помага: нудизмът. Стига те да успеят да преодолеят първоначалното си колебание, гледката на хора, които са свикнали с телата си, определено помага в психологически план.

Променящата всичко визита на място, където дрехите не са задължителни

Ето какво разказва Хайътс за посещението си в хотел, където облеклото е опционално (което тотално е променило възприятието й за собственото й тяло): "Още щом отбихме и отворих вратата на колата, видях трима възрастни мъже да идват към мен, размятайки тенис ракети и облечени само в бели спортни обувки. Изглеждаха така, сякаш няма никой друг на този свят. След това две дами на около 30 години профучаха с кола за голф, само по шапки.

Рецепцията изглеждаше като във всеки друг добър хотел, а персоналът беше приятелски настроен. Обясних, че ми е интересно да посетя хотела, но се притеснявам от неговата концепция.

Рецепционистката се усмихна и каза, че хората в хотела имат свобода да избират дали да са облечени, напълно голи, или пък само по бельо. Подавайки ни два дневни пропуска, тя ни предложи да опитаме сами какво е усещането - и обясни правилата на хотела. Те бяха прости: сексуалното поведение не се толерира, а при всяко сядане се постила хавлия.

Мъже и жени във всички форми и размери се излежаваха около плажа, пиейки коктейли, докато други играеха отборни спортове или просто си говореха. Видях стрии, трапчинки, очертания от бански и много отпуснати меса, точно като моите.

Разликата беше, че на тези хора не им пукаше. Слънцето напичаше, а аз бях облечена в черно от глава до пети. "Какво мислиш?" попита ме съпругът ми. Замислих се за момент, преди да се отправя към два шезлонга до басейна, след което казах:

"Мисля, че трябва да си свалим дрехите"

Въпреки че бях нервна, не ми беше неудобно. Бавно се отървах от дрехите си и за един момент, изпълнен с притеснения, се оглеждах наоколо докато стоя гола, за да видя дали някой не се смее на паласките ми. За моя изненада, не видях дори един поглед, отправен към мен.

"Сега е твой ред" казах на съпруга ми. Той повдигна вежди и се усмихна дяволито, след което се съблече. Постлахме хавлиите си и легнахме на шезлонгите, наслаждавайки се на слънцето. Почувствах опияняващ прилив на свобода. Слънцето върху голата ми кожа бе неописуемо изживяване.

Толкова много години се притеснявах какво ще си помислят за мен другите. Изведнъж осъзнах каква голяма загуба на време е било това."

Естествено, пребиваването в подобна среда си има и своите минуси: например когато посещавате бара, за да поръчате напитки и храна, усещането да бъдете голи в подобна формална обстановка е леко странно.

Същото се отнася и за голото спортуване - освен че е типично нудистко клише, как ви звучи например гол волейбол в басейн? Решението е да не се притеснявате и да възприемате ставащото с чувство за хумор. Дамите естествено ще открият бързо, че спортуването без сутиен е сравнително неудобно, но в среда от приятелски настроени хора това надали е голям проблем.

Кой знае, може и във вас да се крие един бъдещ нудист.

#1 lele male 14.07.2011 в 12:40:49

Нямам нищо против нудистите и с удоволствие се излежавам по монокини на нудата в Лозенец... хммм непринудената голота на партньорите действително влияе върху техния сексуален живот... авторката е разчупила рутината Но аз имам следният въпрос: Ако всички тръгнем голи, какво ще стане с ексхибиционистите?

#2 MiaWallace 14.07.2011 в 12:53:06

Хубавото тяло е резултат от генетика, но и от умерено хранене и спорт. Съжалявам хората с комплекси по отношение на физиката си, но не извинявам тези с много наднормено тегло - те не правят услуга на здравето си в дългосрочен план. Иначе без значени с бански или без, удоволствие е да виждаш красиви тела на плажа и около басейна. Факт

#3 Mannya 14.07.2011 в 13:02:19

Най-големият кеф е да плуваш гол в морето

#4 Оня Дето Го Трият 14.07.2011 в 13:07:52

"...Кой знае, може и във вас да се крие един бъдещ нудист..." Ако в мен се крие такъв, ше му откъсна главата ако го намеря! Простете консерватизма ми в случая, но хубаво тяло в хубав бански е далеч по-приятна гледка от хубаво тяло без грам бански....второто да го оставим за след вечеря предлагам!

#5 Miss Ivano 14.07.2011 в 13:08:59

Купувам си хубави, достатъчно изрязани бански от 2 части, защото намирам разликата за особено секси- пък и не само аз

#7 sake 14.07.2011 в 14:50:53

Който има хубаво тяло,нека се показва,лошо няма.Който няма, да си трае. Който харесва маймуни,карикатури,анимации...Негова си работа. Къде е красотата,една почти измъчена история-наречена-"АНОНИМНОСТ",а всички сме готини ,нали ,с образи на рисунки и полуживотни.

#8 fALLEN 14.07.2011 в 14:51:33

мда, раликата е особено секси, поне според мене.

#9 fALLEN 14.07.2011 в 14:53:01

проблемът е, че повечето нудисти, и по-точно нудистки са с изключително безформени, асиметрични, апропорционални и т.н. тела... поне от скромните ми наблюдения.

#10 sake 14.07.2011 в 15:01:00

Теа,ще те почерпя в Овча купел -бира ,обещавам .Имаше някога един вагон,ако още е там,значи всичко е редовно и е същото.

#11 sake 14.07.2011 в 15:36:33

Липсва ми онзи с" плочките",фаянсаджия" май беше,със зъби късаше прашки,имитираше неуспешно -Такеши,оставил съм му четири "пудинга"да си избере по вкус.

#13 axyaxy 14.07.2011 в 15:49:05

ако жена или мъж правят секс, ги наричат курви.. в същото време се разхождат убийци и те са считани за по свестни от тия дето се ебат и показват голи... ТОВА Е БОЛНО ОБщЕСТВО, В КОЕТО СЕКСА Е ЛОш, И УБИЙЦИТЕ СА ПО-МАЛКО НЕПРИЯТНИ ОТ ТЕЗИ КОИТО СА ГОЛИ ИЛИ СЕ ЕБАТ С ПОВЕЧЕ ХОРА.. В ТОВА БОЛНО ДЕГРАДИРАЛО ОБщЕСТВО СЕКСА И ГОЛОТАТА ИМ СА ОСНОВНИ ПРОБЛЕМИ, А НЕ ЛОшА ХРАНА, КЪРВАВИ ФИЛМИ, КОФТИ СТОКИ И УСЛУГИ, КРАЖБИ И УБИЙСТВ.. ПОГЛЕДНЕТЕ САММО.. НА ИЗНАСИЛВАЧ ИЛИ ПЕДОФИЛ ДАВАТ ПО-ГОЛЕМИ ПРИСЪДИ ОТКОЛКОТО НА УБИЕЦ НА ДЕТЕ.. КОЕ Е ПО-ДОБРО, ДА ИЗНАСИЛИш ДЕТЕ, ИЛИ ДА УБИЕш ДЕТЕ?? ИЗНАСИЛВАНЕТО НЕ ГО НАРАНЯВА, САМО ГО ПОГНУСЯВА, ИЗНАСИЛВАНЕТО Е КАТО ВИД УЛИЧЕН БОЙ ИЛИ ГАВРА. НО ИЗНАСИЛВАНЕТО НЕ ТЕ УСАКАТЯВА.. АКО НАБИЕш НЕПОЗНАТО ДЕТЕ НЯМА ДА ТЕ СЪДЯТ.. АКО ГО УБИЕш щЕ ПОЛУЧИш ПО-МАЛКА ПРИСЪДА ОТ ИЗНАСИЛВАНЕ.. ТОВА НЕ Е ЛИ БОЛНО?? ВСЕКИ ДЕН ДЕЦА СЕ БИЯТ И ПОДИГРАВАТ.. ПОДИГРАВКАТА УВРЕЖДА МНОГО ПОВЕЧЕ ПСИХИЧЕСКИ ОТКОЛКОТО ДА НАКАРАш ДЕТЕ ДА СЕ ПОКАЖЕ ГОЛО ИЛИ ДА ТИ ЛАПА ХУЯ.. НО ЗАщО НИКОЙ НЕ Е ОСЪДЕН ЗА ПОДИГРАВКИ?? ЗАРАДИ ПОДИГРАВКИ ХОРАТА ПОЛУЧАВАТ КОМПЛЕКСИ, ХОДЯТ С ПАНТАЛОНИ НА ПЛАЖ, НЯКОЙ ДОРИ НЕ ХОДЯТ.. ДРУГИ НЕ ИЗЛИЗАТ ОТ ТЯХ.. НАЙ-ГОЛЕМИЯ ГРЯХ И ЗЛОДЕЙСТВО ЛИ Е ДА СЕ ПОКАЖЕш ГОЛ И ДА ПРАВИш СЕКС??? МАМКА МУ И БОЛНО ОБщЕСТВО.. АЗ ДОРИ БИХ НАКАЗАЛ ПО-МАЛКО ПЕДОФИЛ, И ПОВЕЧЕ ПОДИГРАВЧИЯ.. СТИГА ПЕДОФИЛА ДА НЕ Е ЗАРАЗЕН И МРЪСЕН.. всички от бебета, през деца, юноши, възрастни и стари трябва да ходят голи на плаж.. Дори по улиците да ходят голи, не е проблем.. откога голотата е грях??? грях да стоиш гол на обществени столове и микроби от задник и полов орган да отиват.. но да се разхождаш гол в магазин не е лошо, освен хранителен с неопаковани стоки.. ЗАНЕТЕ ЛИ ЗАщО ИМА ГОЛЯМА ПРЕСТЪПНОСТ И ЗЛОБА ??? ЗАщОТО НЕЗАДОВОЛЯВАНЕТО НА ХОРМОНИ ПРИ МЛАДИ И СТАРИ ВОДИ ДО ЛУДОСТ ;) КАТО БЯХ ДЕТЕ МЕ БЕшЕ СТРАХ ДА СИ БИЯ ЧИКИИ И ДА КАНЯ ММОМИЧЕТА В НАС ЗАщОТО щЯХА ДА МИ СЕ КАРАТ.. ЗАТОВА АЗ СЕ НАПИВАХ, ВЗИМАЛ СЪМ НАРКОТИЦИ, И СЪМ БИЛ ВАНДАЛ И ХУЛИГАНИН, ЗАщОТО НЕЗАДОВОЛЯВАНЕТО НА ХОРМОНИТЕ МЕ ПОДТИКВАщИ КЪМ АГРЕСИЯ ;) АКО ИМА ПО СВОБОДЕН СЕКС, СВЕТА щЕ Е ПО УСМИХНАТ И С ПО МАЛКО ПРЕСТЪПНОСТ , И ДЕЦАТА щЕ УЧАТ ПОВЕЧЕ.. АЗ КАТО БЯХ НЕЗАДОВОЛЕН ПО ЦЯЛ ДЕН МИСЛИХ ЗА ГОЛОТИИ И ТАКА НЕЕ МОЖЕХ ДА УЧА ДОБРЕ.. АКО ИМАшЕ КОЙ ДА МЕ ЗАДОВОЛИ ИЛИ ДА СИ ПУСНА ПОРНО, ЗАщОТО КАТО БЯХ МАЛЪК НЯМАшЕ ПОРНО, ТОГАВА щЯХ ДА МОГА ДА УЧА ПО-ДОБРЕ ЗАщОТО щЯХ ДА СЪМ ЗАДОВОЛИЛ ХОРМОНИТЕ И ДА СЕ УСПОКОЯ.. А КОГАТО НЕ ГИ ЗАДОВОЛИш, ТИ ПО-ЦЯЛ ДЕН МИСЛИш ЗА ТЯХ ;)

#14 axyaxy 14.07.2011 в 15:49:31

хубаво или грозно тяло всички трябва на плажа да са голи.. когато видим дебели не трябва да им се подиграваме.. само слабите са ми по-гадни и трябва да има забрана за тях да бъдат голи, защото като видя кокали и очертания на ребра ми става лошо.. иначе дебелия е пухкав и е смешна гледка, а не притесняваща както при слабите.. общество от умни хора няма да се подиграва.. само глупаците се подиграват ;) с голотата се спестяват пари и суровини за бански.. по този начин цялото тяло се напича и няма запарвания.. заради комплекси хората ходят с кофти бански.. даже в момента забелязвам как млади момичета се къпят с шорти понеже си мислят че имат дебели дупета, а мъжете са с шорти защото ако им е малък хуя да не им се смеят момичетата.. това трябва да се спре.. трябва да се спрат подигравките.. тази подигравателност създава комплексирани хора които намразват света и стават хейтъри които правят всевъзможни злини срещу хората като отмъщение за подигравките.. знаете ли защо над 70% от учените са ЗЛИ и работят за мафията??? точно заради подигравките в детските им години ;) в момента в България има голям проблем със сексуалността.. в момента показването на голо тяло от малки деца, например 10-12 годишни сее счита за грях.. повечето деца са научени че е по-добре да се ударят, да умрат, отколкото да се покажат голи.. не защото телата са им грозни, а защото са им казали дъртите че това е лошо и грешно.. за тях показването на голо тяло е голям ужас, по страшно от операция, побой, дори и смърт...и родителите им ако научат ще ги пребият, не защото имат двойка в даскало, не защото са изяли развалена храна, а защото са ги видели голи родител ако научи детето му че пуши ще го бие много по малко, отколкото ако разбере че детето му се е показало голо на някой .. това е проблем подобен на арабите.. на там ли ще отива света??? всички жени да са с бурки?? децата ядат кофти храна, пушат и пият, и това не прави впечетление, а че някое дете се е показало голо, за нас е грях и наказвамее детето.. за мен е нормално деца на 7 години да правят свирки, а на 11-12 да се ебат стига физиката им да го позволява.. аз от 7-8 годишен съм си бил чикии и мечтал за ласки с някоя кака ;) бахти и простотията да имаш хормони и да си криеш голите списания от родителите защото те мислят маструбация и секс за грях и ако тее разберат ще тее бият... представяте ли си в колко деградирало общество живеем.. сегашното общество има плътската наслада за грях, а наркотици, лоша храна, болести, алкохол, за нещо нормално, или поне 100 пъти по-добро от секс и показване на голи тела.. погледнете ги възрастните.. ако жена се покаже гола я наричат курва...

#15 lele male 14.07.2011 в 15:52:56

Абре Аху ли си Иху ли си??? Знаеш ли на кого ми напомняш на моменти? На професора ти Вучков!!! Представям си как си оплюл клавиатурата докато си писал... просто сори ама ти брат си - чаве нанайси феродо!

#17 lele male 14.07.2011 в 16:01:06

Абсолютно си права за снимката! На мен ми приличат на трупове от концлагер

#18 axyaxy 14.07.2011 в 16:01:50

АЗ ДОРИ БИХ НАКАЗАЛ ПО-МАЛКО ПЕДОФИЛ, И ПОВЕЧЕ ПОДИГРАВЧИЯ.. СТИГА ПЕДОФИЛА ДА НЕ Е ЗАРАЗЕН И МРЪСЕН.. тука говоря за педофил който не разкъсва органи на детето, или не го уврежда физически по-друг начин.. например 10 годишно лапало на 50 годишен.. грозно е.. ама не е опасно ако хуя му е чист.. но детето ти да ходи с панталони на плаж и да се спарва и да се уврежда заради спарванията, защото са го подигравали.. не е ли по-лошо?? или пък да не излиза от тях защото му се подиграват на визия а ??? подигравките са много по-лоши ;) и е време да се наказват дори със затвор ... тъпите психолози говорят че да кажеш на дете да се покаже голо му ебавало психиката и то се деприсирвало и рязало вените апък в арабските страни да кажеш на дете да си свали бурката е толкова лощо че може да я накара да се обеси от срам че са и видяли лицето ;) всичко е психическо вманиачване заради тъпото общество, психолози, медии и политици в момента в училища всеки ден се гаврят с грозните, дебелите, слабите.. и на никой не му прави впечетление.. тия деца се комплексирват, полудяват, усамотяват се.. срам ги е да се покажат.. развиват тикове... и това не се наказва.. даже политици се смеят отстрани.. ама ако някой каже на 10-12 годишно дай да ти видя дупето, затова може да му лепнат 4-6 години можее и повече.. педофилията е грозно, но не е опасно ако няма груб секс.. но подигравките са МНОГО ОПАСНИ и те подлудяват хората и ги карат много да страдат ;) трябва да се наказва ПОДИГРАВЧИЙСТВОТО ;) и трябва всеки да си показеа тялото, независимо колко е грозно ;) никой не е съвършен, дайте свобода на хората с грозни тела ;) много се кефя като вида 100 килограмова чисто гола.. това и показва че жената има силен характер.. но ми е много тъжно когато някой се крие, не ходи на плаж, или не излиза от тях, защото му се подигравали... за подигравчии - ГЛОБИ И ЗЗАТВОР ;) никой не е съвършен, и е ЗЛО да се подиграваш ;)

Новините

Най-четените