Футболейтки: Епизод 2

Поради огромният интерес предизвикан от пилотния сценарий на българския спортно-любовен сериал „Футболейтки" и сериозните суми от спонсори, ето го и Епизод 2 - „Януарски неволи".

Тук най-главната роля се пада на Дон Валери. Истерията по него е страхотна. Град Парма не може да поеме желаещите менажери да го закупят, хотелите са претъпкани и се налага да преспиват в съседните градчета на палатки. Англия, Испания, Италия и островите Галапагос се млатят за подписа на николетиния жребец. Всички го искат, никой го не взима!?!?!? Мистерия след мистерия.

Влюбен като облъчено гълъбче, Дон Валери снима Доня Николета без грим и тази чутовна фото-сесия, обикаля планетата. Вследствие на което, Дон Валери е пожелан от Ювентус ... за фотограф на юношите старша възраст. Преломен момент с много очна течност е когато Доня Николета, спира да нарича Дон Валери „котараче" и го прекръства на „пудингче". Държавата на Чудесата квичи от удоволствие половин януари.

Чака-рака Доня Алисия е засечена да вечеря джуркан боб с Дон Никито и тази новина става водеща из нацията на футбола - Чалгария. Така тя опровергава слуховете за гладна стачка, причинена от нещастна футболейтска любов. За капак решава да направи черна поп-фолк магия на Доня Николета, вследствие на която да й поникнат чифт цици и на гърба.

Накрая националният пъдар Хер Лотар оставя Дон Валери да си бозае от Доня Николета и взима за мача с Естония - Дон Спас (за него малко по-надолу)!

Черният мавър Дон Гара след грозното му накарагьозване е пуснат под гаранция и вместо да сади рози по градинките, преминава границата с фалшива книжка за оцветяване, закупена в третокласна столична книжарница. Кандидат купувачи преследват Дон Гара от летище до ... гара. Сред стотиците футболни агенти е забелязан дори Извънземен от Юпитер. Дон Батков решава да действа и се обръща със зов за помощ към Дон Чичо Митко, който единствен владее юпитерски, макар и с леко мировянско наречие.

Хаосът е пълен. Висшата лига на Англия заплашва, че ще се разпадне, ако не им продадат Дон Гара, а Сър Алекс дори заявява, че ако се наложи ще запише дует с Дон Устата, но ще купи Гарата. От Бойчиновци запазват мълчание. От Уигън, Селтик и Киево - също! Тук в епизода има лек екшън елемент, след като Дон Батков наема спец-части да охраняват черното злато Дон Гара. Хеликоптери, бронирани машини и зенитни установки подсилват съспенса.

В действието на „Футболейтки" обаче с гръм и трясък се появява нов супер-герой. Неговото име е Дон Спас, който половин епизод не успява да проумее, че „Волга" всъщност е футболен отбор, освен култов соц-камион. Напрежението се покачва, защото в проваления трансфер на Дон Спас е замесена тайна футболейтка и тук любовта побеждава сред заря, шампанско и крокодилски сълзи.

Успоредно с тази сага, влиза още едно ново лице. Дон Базил де Карвальо с прякор „Разваленият". Той получава доживотна травма от химикалката с която подписва нов договор с водеща столична чалга компания и напрежението по оста София - Пловдив ескалира. Дон Базил смайва всички, като зрелищно си откача ръката от рамото, за да си оправи кактусовидната прическа, но това не помага в случая и легендарният осеменител Дон Коко сипе закана след закана.

В средата на Епизод 2 на „Футболейтки", драмата и сълзите са тотални. Дон Гошо Вратарчето си тръгва обиден и нещастен с кинти за две гарсониери в джобовете. Малко след това идва ред на поредната футболна затворническа драма. Дон Лупи е осъден на 9 години затвор, което гарантира участието му в сапунката поне още 9 сезона.

Този епизод е много слаб за един от основните герои в сериала - Дон Благо. Появява се само в епизодични кадри, как учи евангелието на швабски и си татуира логото на Щутгарт на петите.

Доня Бонбонова и Доня Гонзовица също се мяркат символично, като бекграунд от кючек масовка в „Найт Флайт". Действието се води предимно в закрити пространства, заради кучешки студ сковал една от най-футболните държави през януари. Масово текат подготовки за новия сезон. Усвояват се всички новости в кючека, гюбека, маането и щракането с пръсти.

Във финала на епизода Доня Николета призовава чака-рака Доня Алисия от буса на „Море от любов", да върне късметлийските вълнени чорапи на Дон Валери. В духа на сериала точно тук епизод 2 на „Футболейтки" свършва, а зрителите с чудовищен адреналин очакват продължението!

Новините

Най-четените