Какво да правим след секс

Науката най-после доказа, че разговорът между завивките не е приоритет само на жените. Но ако жената заспи първа, това може и да означава нещо съвсем различно от ситуацията, в която мъжът се унася в сън.

Деликатната ситуация, когато единият от партньорите заспива, но другият будува

В зависимост от обстоятелствата, заспиването след секс може да се окаже твърде рискован избор. Все пак не искате да изглеждате груби и да отказвате гушкането, но пък въпреки това сте и уморени.

А ако все още не сте преминали на по-открит и естествен етап от нашата връзка, усилията да изглеждате любезни и мистериозни ще бъдат съсипани.

Ако пък случайно сте преспали със съквартиранта си и има само едно парче от онази вкусна торта в хладилника, крадливата гад ще се промъкне и ще го изяде, докато сте заспали блажено. Виждате ли? Това е сложна игра със сериозни последствия.

Може би това е причината, поради която някои еволюционни психолози от университета в Мичиган и колежа "Олбрайт" в Пенсилвания решават да изучат поведението след секс и неговото значение. Интересната зависимост, която установяват те, е между това колко бързо заспива единият от партньорите и колко голямо желание има другият за трайно обвързване с него.

Анкетирани са 456 души, които споделят информация за изживяванията и желанията си след секс, включително заспиването след половия акт и кой заспива първи, след като дадена двойка си ляга, но без да е правила секс.

Научният ръководител на изследването, Даниел Крюгер, обяснява направените наблюдения: "Колкото по-голяма е вероятността един човек да заспи след секс, толкова желанието за връзка с него нараства".

Ранното заспиване на партньора оставя другия жаден за емоционална връзка

Най-общо казано, хората, чиито сексуални партньори заспиват първи, в крайна сметка остават будни - с желанието да се гушкат и да си говорят. Това е нещо като метода "остави ги да искат повече" при игрите след секса. Въпреки това изследователите посочват като възможна причина за заспиването и подсъзнателното желание да се избегне разговорът за обвързване.

Според учените мъжете е възможно да избягват подобни разговори заради факта, че жените имат като цяло по-добри способности за вербална комуникация, така че имат предимство в обсъжданията на бъдещето на една връзка.

"Ако мъжете активно избягват обещания за обвързване в разговорите след секс, това би повишило шанса жените да сложат край на интимните отношения... така че по-бързото заспиване може да е начин да се избегне този негативен ефект," пишат изследователите.

Това изглежда ужасно хитро - не може ли просто на човек да му се е струпало много през деня и да се опитва да не се забърква в коварни разговори за бъдещето си? Явно всичко зависи от ситуацията.

Мъжете и жените реално не са толкова различни след миговете на сексуална близост

Обаче има и добри новини по отношение на стереотипите за това кой е по-"уморен": изследването проследява и кой от двата пола заспива по-често след секс.  Драматичното твърдение, че "всеки мъж изпада в безсъзнание веднага, щом слезе от жената", е развенчано и си остава завинаги митология, присъща единствено на романтичните комедии.

Изследователите са открили, че всъщност жените заспиват също толкова често, колкото и мъжете. И това ако не е равенство между половете в истинския смисъл на думата...

Всъщност жените заспиват по-често от мъжете, когато не са правили секс преди това. Една от може би малко тъжните причини за това е, че мъжете вероятно стоят будни по-дълго време в опит да накарат жените си да правят секс... ала единственото, което получават, е тихото похъркване от другия край на леглото. За съжаление, все някой трябва да затвори очи първи.

Така или иначе, изследването дава повод за сериозен размисъл - какво всъщност искат хората, когато партньорите им заспят след секс? Защо емоционалната връзка е толкова голяма част от сексуалния живот за толкова много хора, без значение какъв е полът им?

Както се казваше във филма "Когато Хари срещна Сали", в правото си ли е героинята да бъде разгневена, когато мъжът задава въпроса: "Колко дълго трябва да лежа и да я прегръщам, преди да мога да стана и да се прибера вкъщи?" Може и никога да не разберем.

#2 Sauron 28.01.2012 в 13:37:48

Здравейте, искате ли да пробвате един свят, една игра в която може да промените нещата, така както ви харесват. Място където може да изпробвате вашите познания в която и да е област и да станете: Политик, Журналист, Войник или Бизнесмен. Регистрирай се: http://e-sim.org/lan.13222/ и ние ще ти помогнем да разбереш всеки един аспект от играта, а ти ще реализираш твоите идеи и цели. Виж един виртуален свят пълен с реални хора. http://e-sim.org/lan.13222/

#4 Оня Дето Го Трият 28.01.2012 в 15:10:11

Заглавието ми звучи малко като: Какво прави жената след секс? Пречи!

#6 светъл балкански субект 28.01.2012 в 22:24:34

Какво да правим след секс ---------------------------- ми какво да правим........аз и преди и след като WEB-a все си мисля ........дали да не се самопредложа на пернишката Алма Матерна за "лекар хонорис кауза"

#7 еднажена 28.01.2012 в 23:16:58

http://www.youtube.com/watch?v=k775maeCoU4

#8 axsbf 29.01.2012 в 00:03:15

Англичанин, французин и българин разказват кое най-възбужда жените им. Англичанинът - когато я погаля с език по вратлето и тя е вече .... на седмото небе! Французинът - след като се я обсипал цялата с целувки, започвам с език игра около пъпа й - тя е на седмото небе! Българинът - моята пък се възбужда най-много с пердето. От другите двама - недоумение и неразбиране. Българинът пояснява - след секс ставам и си го избърсвам в пердето и тя е възбудена до бяс!

#9 Баба Унна 29.01.2012 в 00:15:26

Йе се най-вазбуждам от каматни милувки. Моят Ненчо е голем гальовник, по неродопскому, либовник

#10 Чинчифон 29.01.2012 в 02:04:49

OMNE ANIMAL POST COITUS TRISTE! /Всяко живо същество след сношение е тъжно!/

#11 джон арт 29.01.2012 в 14:01:48

какво да правим след секс? ами да станем, да се облечем след душа и - право в къщи!

#13 Hush spasitel 30.01.2012 в 03:09:49

Аз с мойта жена не заспиваме след секс.Защото го правиме сутрин.Когато ми се иска секс свирна с уста и тя долети в мойта спална.Но понекога идва в мойта спална и ме пита.Свирна ли?Казвам не но тя казва а свирна свирна и се умкъне при мене под юргана.След това закусваме.Аз немога да спя с никоя заедно цела нощ.Понеже хъркам и се обръщам често в леглото.Освен това ако некоя мърда в леглото ми нарушава съня.Но с котарака немам проблем когато спи на мойто легло.

#14 lele male 30.01.2012 в 10:14:18

Според мен най-лошото след секс е, ако някой от партньорите иска да му бъде прочетена приказка... за лека нощ...

Новините

Най-четените