Звездите, които познаха банкрута

Въпросът за славата и парите е като този за кокошката и яйцето. Приемаме, че двете вървят ръка за ръка в света на знаменитостите, които по правило живеят разточително, докато могат. Защото не са малко примерите на фалирали звезди, останали само по слава - и без пукната пара.

Те губят финансовото си състояние, след като слязат от сцената, и не се оказват добри мениджъри на собствените си пари, харчейки много повече, отколкото могат да си позволят.

Такъв е случаят и на доказано най-успешния музикален изпълнител на всички времена - Майкъл Джексън. Макар че е продал 750 000 милиона копия на своите албуми, Джако получава едва 0.05 на сто от реалната им пазарна стойност. Същевременно той живее в огромно имение със собствен увеселителен парк, железница, площадки за кацане на хеликоптер, киносалон и пожарна, чиято годишна издръжка струва 10 милиона долара.

Неизгодни сделки, луксозен начин на живот и липсата на финансови познания провалят живота на ред други знаменитости от шоу бизнеса и спорта. Вижте в галерията кои са те.

Новините

Най-четените