Пребиха до смърт преподавател от Аграрния университет в Пловдив

70-годишен преподавател от Аграрния университет в Пловдив е бил пребит до смърт. Мъжът е открит около 21.30 часа в безпомощно състояние до колата на жертвата на бул. "Христо Ботев" в Пловдив, близо до Военна болница.

Минути след пристигането на екип на Спешна помощ, той е починал. По тялото му са открити видими следи от жесток побой. Назначена е аутопсия, която ще даде точните причини за настъпването на смъртта, съобщава местният сайт TrafficNews.bg.

Полицията води разследване, а случаят е под наблюдението на прокуратурата.

Жертвата е доц. д-р Стефан Нейков от Аграрния университет в Пловдив. Там той е преподавал "Зеленчукопроизводство" и е бил сътрудник към Института по растителни генетични ресурси "К. Малков" – Садово, където се е и пенсионирал.

Няма установена причина за побоя. На жертвата не липсват вещи или пари. Това насочва към други версии за уреждане на сметки, саморазправа или други лични мотиви.

#1 StanMan 03.07.2018 в 16:51:44

Бивш колега съм на Стефчо ( лека му пръст) от Садовския институт (ИИРР"К.Малков"). Беше много елементарен, завалията. По някаква партийна линия го бяха направили научен сътрудник в Садово и той си кротуваше там: година след година. Никога не е бил преподавател в Университета, както и днес самия университетски пресцентър спомена. Много си падаше по мадами. Налиташе на всичко, което му попадне, но явно не му вързваха много. Защо ли не ме изненада факта, че го е пребил ревнив съпруг.'Кой знае как е изнудвал момичето. Беше безскруполен.

Новините

Най-четените