Убийство във влака Пловдив-София

50-годишен мъж загина, след като е намушкан с нож във влака Пловдив-София. Инцидентът се е случил близо до гара Вакарел, където влакът е спрян, за да се окаже първа помощ на пострадалия.

Въпреки намесата на лекарите мъжът е издъхнал в линейката на път към болницата.

Двама души са задържани за случая - мъж на 38 и жена на 47 години. И двамата са от Ихтиман и са криминално проявени, съобщиха от МВР.

Задържани са тази сутрин на територията на Вакарел. Намерено и иззето е и оръжието на престъплението, което двамата са опитали да скрият при бягството си от полицаите.

Сигнал за инцидента е подаден на телефон 112 около 8 ч. тази сутрин. Първоначалните данни сочат, че между починалият мъж и двамата задържани е възникнала свада, завършила с намушкването.

Пътниците от влака - общо 120 души - са прекарали един час на гара Вакарел, преди да бъдат прехвърлени на друг влак и да продължат пътуването си до София.

ОДМВР - София призовава пътувалите във влака, които биха могли да предоставят допълнителни сведения по случая и така да подпомогнат разследването, да се свържат с най-близкото поделение на МВР или да съобщят на тел. 112.

#1 sim4o 16.11.2018 в 12:14:46

Помня , как с приятелят ми Storm тука изяснявахме надълго и нашироко етноса на осмината изнасилили 13 годишното момиче. Добра работа свършихме. https://www.webcafe.bg/webcafe/analiz/id_1688759171_Obiknoveniyat_chovek_-_prichinata_za_vazhoda_na_konservativnite_tsennosti "Обикновеният човек - причината за възхода на консервативните ценности " беше всъщност темата. Ами и тука, във влака етноса същия ! Извършителите мъж и жена, мъжът с нож ..

#2 sim4o 16.11.2018 в 14:29:12

Kриминално проявени .. както и се очакваше. Какво става, нали световните институции бяха против такива жестоки и нагли престъпления .. вече коментирахме .. https://www.webcafe.bg/id_350143826_SASht_predloji_pomosht_za_razsledvaneto_na_ubiystvoto_v_Ruse .. "САЩ предложи помощ за разследването на убийството в Русе".. ".. Американското посолство в София обяви готовност да съдейства в разследването на убийството на журналистката Виктория Маринова. Оттам изразяват "шок и негодувание" от тежкото престъпление, което беше извършено в събота."Призоваваме за старателно разследване, което да привлече извършителя/-ите под отговорност..." .."Еврокомисарката по правосъдието, потребителите и половото равенство Вера Юрова (Чехия, АЛДЕ) беше сред първите, които реагираха в "Туитър" на бруталното убийство с думите, че е шокирана и с призив за бързи действия за изправяне на отговорните пред правосъдието.." .."Последва вълна от реакции на членове на Европейския парламент, като се започне от шефа на най-голямата политическа група (ЕНП) и претендент за поста шеф на Европейската комисия Манфред Вебер.." .."шефът на правосъдната комисия Клод Морайс ("Социалисти и демократи", Великобритания) написа писмо до директорката на Европол с искане да има готовност да осигури експертна подкрепа за разследването. Той дори призова да се разгледа и възможността за създаване на съвместен следствен екип.."

#3 explorer 16.11.2018 в 16:53:43

sim4o, Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не етноса на извършителите е определящ и да преценяш някого на етническата му принадлежност се нарича дискриминация

#4 twoflower 16.11.2018 в 17:50:50

И какво като е дискриминация?! Като казват, че германците са техническа нация - това дискриминация за кого е? За тях или за останалия свят? Като казват, че французите разбират от мода - това дискриминация ли е? Хайде стига политически-коректни простотии. Нещата трябва да се казват с истинските им имена. Вашето даже не е обикновено лицемерие, а мазохистично лицемерие! И като искаш да си политически коректен - ходи го обясни това на роднините на убития. Или на бабите по селата. От вашето овче малодушие и примирането отвътре "Боже, колко съвършен и състрадателен съм!" ми се гади! Но сте такива докато на вас не ви се случи, тогава изведнъж ставате лично засегнати и търсите справедливост?!

#5 sim4o 16.11.2018 в 18:02:39

explorer | 16.11.201816:53 sim4o, Webcafe.bg предупреждава, че администраторите на сайта трият коментари, които съдържат нецензурни думи, обиди по расов, етнически, религиозен, полов или сексуален признак, както и коментарите, които са на латиница. Не етноса на извършителите е определящ и да преценяш някого на етническата му принадлежност се нарича дискриминация.. ------------------------------ 1.Не бива да се преценя по етноса! Не бива да имаме различно, дискриминационно отношение, основано на цвят на кожата - хората са родени равни и трябва,д а са равни пред закона ..! Не виждам, кой няма да се съгласи с нашето мнение! 2.Иначе ето какви постинги има в Кафенцето : ------------- 18 boris | 10.01.2017 09:21 .. Унтерменшен тор! ------------- Да ти цитирам ли и уважаемия SamVaims например? Но редакционна политика .. Нека хората, които се кефят как звучи "унтерменшеннн" си имат едно местенце в Интернет, където да се събират и да помечтаят заедно ..

#6 sim4o 16.11.2018 в 18:36:40

Eто, Експлорерче: --------------- " .. SamVaims | 21.11.2017 20:40 ... обикновения руския унтерменш ... " --------------- Па и още има . Но "унтерменш" влиза в редакционна политика, що да не ? А иначе какъв е проблемът, ако се знае расата , името и етноса на някакви извършители? Ето, как с приятелите ми Сторм, Дедо, ГЕТИ и другите изяснихме, какъв е етносът на изнасилвачите. Радвах се , че всички мислим в една посока и си сътрудничим заедно.. https://www.webcafe.bg/id_1688759171/fpage_6/#Comments -------------- .. " .. storm | 08.11.2018 15:20 .. простак, ами нали и аз това казвам. Паспорт > националност/гражданство > Българско, турско, марсианско. тези са от български произход точно така е написано а не българско гражданство, поне това пише в статиите, до колкото може да им се вярва. https://dariknews.bg/novini/sviat/8-bylgari-na-syd-za-iznasilvane-na-13-godishno-momiche-v-germaniia-2117512 https://www.dnes.bg/notifikacii/2018/10/08/bg-iznasilvachi-na-13-godishna-v-germaniia-v-zatvora.389994 и други подобни. .. .. " ------------- А иначе дискриминация има и в пейоративното ни отношение към Малките Хора , например и в двойния ни стандарт , по отношение на хората, според цвета на кожата ..

#7 explorer 16.11.2018 в 20:52:29

"А иначе какъв е проблемът, ако се знае расата , името и етноса на някакви извършители?" ----------- А защо да не се интересуваме от образованието, местоработата, доходите, членството в партии, клубове, кръжоци, агитки Защото не се носи отговорност за това от коя раса и етнос си се родил

#8 deowin 16.11.2018 в 22:44:45

>И като искаш да си политически коректен - ходи го обясни това на роднините на убития Какво точно да им обясни? Да им каже какъв е етносът на убийците? И какво точно би ги стоплило роднините това? Помисли как ще отговориш и защо. Дискриминация има не само когато има явно действие, което е повлияно от нечия етническа принадлежност - например, съдия да осъди за една и съща кражба етнически българин на 1 година затвор, а етнически ром - на 5. Дискриминация е също призоваване към такова действие - например, език на омразата или търсенето на информация за етноса на престъпник, когато този етнос няма никакво отношение към престъплението и не би трябвало, по закон, да влияе върху разследването му или възможния съдебен процес. Се'ш се - щото пред закона било трябвало да сме равни уж.

#9 twoflower 17.11.2018 в 07:31:38

deowin Това как човек мисли, реагира и действа - това се формира през целия му живот. Но започва от детството и от заобикалящата го среда. Въпросният "етнос" си живеят изолирано, на 13 започват да раждат и ползват децата за източник на доходи. Без образование, без морални ценности, без уважение и с гледна точка: "българите са ни длъжни да ни хранят" - това е основния мироглед на "етноса". Никой не говори за цвета на кожата, а за приноса им към обществото. На практика ние (работещите) им осигуряваме помощите. И когато въпросните представители на "етноса" убиват, грабят и изнасилват - тогава се чувстваш дискриминиран. А това е най-нелепото - ние ги поощряваме да живеят така и вместо да има закони и за тях, "политически коректното" ви отношение за тях звучи: "действайте, никой няма да ви търси сметка". Такава е реалността. И никой не я казва в прав текст, защото е прекалено "политически некоректна". Съжалявам, но на мен ще ми спрат тока, ако не го платя един месец, а за "етноса" компромисите са с години - защо ли се чувствам АЗ дискриминиран?! Има доста от "етноса", които работят и живеят нормално - тях уважавам. Но факт е, че те самите избягват останалите.

#10 sim4o 17.11.2018 в 10:11:29

Многократно сме говорили за расистите-толерасти.. Дискриминацията, която Хелзинкският Комитет осъществява , с нееднакво отношение към различните хора , отдавна трябваше да бъде забелязана от Органите на реда и хелзинкарите да са по затворите .. А нееднаквото третиране при преминаване на границата? Малоумната либерастка паплач , разните там соросоидни непеошки отдавна трябваше да бъдат изчистени! Случката във влака ясна - дънели силна музика във влака, направена била забележка - те - с ножа! Баш расистките среди на седераст-толерасти и соросоиди, искат ДА НЕ СЕ ГОВОРИ ПРИ ВСЕКИ ПОДОБЕН СЛУЧАЙ на престъпление от омраза , за етническата принадлежност, етноса и расата на жертвите и извършителите .. Така те си мислят, че ще прикрият расизма си!

#11 sim4o 17.11.2018 в 10:44:13

deowin | 16.11.2018 22:44 ... например, съдия да осъди за една и съща кражба етнически българин на 1 година затвор, а етнически ром - на 5. Дискриминация е също призоваване към такова действие... ------------------ 1.Не само когато ромът е с по-голяма присъда! Дискриминация е и когато БЪЛГАРИН носи отговорност, а друг, с по-тъмна кожа , не носи или носи по-малка отговорност .. 2.Абсолютно вярно ВСИЧКИ организации, изповядващи двоен стандарт- са расисти и проповядват дискриминация.. Надълго и нашироко, коментирахме незаконната миграция.. там, едни хора, заради по-тъмния цвят на кожата си , получават по-благоприятно третиране , а разни непеошки - соросоиди уж "правозащитници" подскачат и разнасят спорите на расизма .. 3.Свиняго Малоумна, разбра ли? Соросоидите са расисти! Те подкрепят расистки практики. Иначе ти редовно цепиш мрака.. https://www.webcafe.bg/id_803307622 ----------------- deowin | 28.09.2017 22:07 Наполеон е победен от лоша логистика .. . В началото е добре подготвен и логистиката му върви добре, когато има пътища за да снабдява френската армия с влакове и каруци .. ---------------- Разбира се, че Наполеон е снабдявал, до едно време войската си в Русия с влакове! Че то има и песен : "Отдолу иде наполеонов влак, той ми носи бира и коняк"! https://www.youtube.com/watch?v=sgFndypD5UE

#12 deowin 19.11.2018 в 17:04:03

>Въпросният "етнос" си живеят изолирано, на 13 започват да раждат и ползват децата за източник на доходи. Просто папагалстваш познатите наизустени мантри. ОК, разбрах - умееш да повтаряш популярното мнение и да споделяш общите предразсъдъци. А можеш ли и да мислиш? Въпросът не е реторичен, възможно е да можеш, но просто не виждам да го правиш, защото в никой от коментарите ти няма оригинална мисъл, всичко е повтаряне на едни и същи заучени "истини". >И когато въпросните представители на "етноса" убиват, грабят и изнасилват - тогава се чувстваш дискриминиран. Когато те убиват, грабят и изнасилват хора от други етноси, в частност българския, как се чувстваш? По-различно ли? Защо? >Съжалявам, но на мен ще ми спрат тока, ако не го платя един месец, а за "етноса" компромисите са с години >Но факт е, че те самите избягват останалите. Разбирам, че ти е удобно да вярваш в глуповатите лъжи, с които през последните 20 години патреоти като теб се надъхват срещу ромското население, но това не ги прави по-малко глуповати или по-малко лъжи. Да, отлично осъзнавам, че са ти ужасно удобни и нищо не може да те накара да спреш да ги повтаряш или дори да помислиш да провериш дали наистина отговарят на реалността. Все пак досега звучиш като папагал, не като рационален, мислещ човек. Да си папагал е удобно - получаваш автоматично подкрепата на останалото ято, а то е многобройно. Стига само да добавиш своя глас в общото каканижене на едни и същи мантри.

#13 sim4o 20.11.2018 в 00:15:49

deowin | 19.11.2018 17:04 А можеш ли и да мислиш? Въпросът не е реторичен, възможно е да можеш, но просто не виждам да го правиш .. ----------------- Свиняго Малоумна, както винаги почваш да бръщолевиш за опонентите си , злобата и завистта към по-успелите те заслепяват, а ?? Иначе ей те тебе с президентите на Швеция и Канада, как се возят с Наполеонов влак .. --------------------- deowin | 12.11.2018 17:13 .. президента на Канада или Швеция. --------------------- https://www.webcafe.bg/id_570939371/fpage_1/#Comments ----------------- deowin | 28.09.2017 22:07 Наполеон е победен от лоша логистика .. . В началото е добре подготвен и логистиката му върви добре, когато има пътища за да снабдява френската армия с влакове и каруци .. ---------------- https://www.webcafe.bg/id_803307622 Нека ти викат, че си малоумен гъз , приятелю , Деосвине! .. нека ти викат " с какви влакове си е снабдявал армията Наполеон в Русия, как са имената на Президентите на Канада и Швеция ? Бе тоя тъп идиот отнесе мрака" .. Ние пък ще си те ценим! Че то и песен има : "Отдолу иде Наполеонов влак, той носи бира и коняк. Стоп, върни го ! Връщай го назад , в Русия сме в поход, просто няма как!" .. и е ясно, че Наполеоновия влак е возел прехрана! Ей пак наполеоновата песен: .."няма гладни, няма вече купони, ядем само шоколади-бонбони!" А президентите на Швеция и канада, то се знае, се возят баш в такива влакове! Поздрави, Свиняго Малоумна, ако имаш пак нещо да се изцепиш, когато не миеш чинии в Ню Йорк - заповядай ..

Новините

Най-четените