Другари, новото поколение ви поздравява!

Здравей, свят, здравейте, хора.

Аз съм на 22, уча, работя, разхождам се с гаджето в мола, гледам Биг Брадър и Карбовски... типичен представител на младото поколение. Позволете ми, провокиран от една статия тук, да взема думата от името на моето поколение и да си кажа болката : )

Някакси на нас, младото поколение, взе да ни писва хора, милеещи за времената, в които са имали ерекция и крепко здраве, да ни дават морални и битови съвети, пропити с клюкарска злоба, изградени от клишета и банални фрази. Някакси не е редно хора, които оставят на децата си една разбита и неопазена държава, да са съдници... трудно е да развалим нещо, когато нищо не е останало. А вие, другари, ако бяхте толкова по-добри от нас, досега щяхме да сме разбрали?

Младото поколение, което аз зная, не хвърля боклуците си през прозореца, не клюкарства, не разбира от политика, не е прецакано от държавата, разхожда се ведро и с усмивка, и вместо да хаби енергия в никому не полезни и направо безсмислени кални потоци от ропот и град от словесни атаки - работи. Мда. Дори и да не ви харесва.

Ние сме хора с амбиция. Хора, които искат да разберат как да изживеят живота си смислено, с много мигове, спиращи дъха, с резултат... И не очакваме да ни похвалите, когато резултатите дойдат. Не го правим заради това. А засега знаем поне какво НЕ трябва да правим, а именно, предполагам, сещате се, да слушаме съветите на човеци, безцелно прахосали 50 години живот.

И все пак, по-добре четете тези редове, сякаш има нотка на снизходителност в тях. Да охулиш другия след тебе, освободения от комунистически идеали и морал човек, че е дори по-кофти тип, навярно е от малкото ти останали утехи. Как да ви я отнеме човек, секцията за коментари отдолу за вас е прайм.

А образованието, културата. Ако беше толкова зле даскалото, едва ли щеше да е толкова лесна реализацията ни в чужбина. На всичкото отгоре е и безплатно. Ако пък си говорим за чалгата, може би трябва да видите какво са говорили за рапа преди 30 години. Риалитита има по цял свят и, ха - изненада, имат същото съдържание и са също толкова успешни.

А ако всичко това не ви харесва, имам кофти новина. Има милиони навън, които са точно като мен (добре го е казал Еминем, а). И ако ни позволите ние един път да ви дадем съвет... гледайте турските сериали на спокойствие и ни оставете поне за кратко да учим и работим.

Не ни карайте да живеем живота, който вие не сте имали. Това, че не сте го имали, си е ваш проблем. Ние обаче ще си вземем своето. А дори и да не го направите - няма ядове. Нали споменах, че ние няма да мрънкаме, просто ще преодолеем и това.

#1 Светослав 24.04.2010 в 18:24:45

Много мотивиращо!

#2 vanko1 25.04.2010 в 15:05:37

виж, пич, няма как да не ви се бъркаме, ние сме сбъркани да се бъркаме, щото живяхме във време, в което на вкички ни се бъркаха, капиши?

#3 Rain 27.04.2010 в 14:29:22

Когато,отгоре,отгоре,хвърлих поглед на статията си помислих,че е изплюта от мой връстник/на 55 съм/.После, като се вгледах и разбрах,че това нещо носещо прекрасно име на Блага Вест е на 22 г.,останах втрещена.Толкова нетърпимост,гняв,сарказъм и озлобление на 22......Какво ли ще е на 50?Млади Господине, няма къде да избягате от гените и народопсихологията си.

#4 Rain 27.04.2010 в 14:38:13

пс Между другото,и аз гледам Карбовски .И го аплодирам.Моля не се гневете за това.

#5 The_seeker 20.06.2010 в 13:15:53

да ,реализират се като работници в заведения за бързо хранене ,в бутка за вестници ,а тези които са "по-напред" носят куфарите или паркират колите на гостите в хотела...пък да не говорим за хората които гледат пенсионери в западна европа...от випуск 120 човека ,които завършихме преди 5 години 90 не са в България и само за 1 знам който работи в НАСА...другите се снимат пред нещо си ,работят нещо си и са най-големите патриоти...имал съм възможността да работя в Щатите на бригада естествено и от 10 човека останаха нелеглано 7...всичко си има плюсове и минуси ,но като спреш да гледаш телевизия тогава пак напиши някой статия ,защото не са ти ясни работите...да казваш ,че учиш и работиш в България по система ,която си заминава е като да казваш през 1988 ,че комунизма е вечен другари няма за какво да се притесняваме...не каза нищо за екологията ,за природния баланс който трябва да се върне ,за това как изсичаме гори с увеличаващи се темпове...от всяко поколение има всякакви хора ,така че може да се оплакваш как родителите ни разграбиха държавата или да осъзнаеш ,че истинското богатсво са хората и техните идеи!!

#6 stef4i 16.07.2010 в 10:48:31

Ето предните два коментара потвърждават написаното в статията! Абсолютен ФАКТ.Страшно дразни пренебрежителното отношение на нереализиралите се критици като вас.Ясно е ,че живота ви е скапан,че все сте нещастни,но за това сте си виновни сами.А ако трябва да говорим за реализацията ни в чужбина вие само може да се поклоните и да си представяте как се оправят по-младите от вас.Тези ,които носят куфари и сервират обикновенно са на бригада,за да могат гогато се върнат в България да ви донесът парички,които вие да изхарчите за ремонт на 20-годишния си ФОРД например.А хорато,които наистина работят в чузбина са истински реализирали се.Но вие няма как да знаете това защото в НОВИНИТЕ по НОВА ТВ И БТВ,това не го казват.Вие сте с промити мозъци лесни за манипулиране.И как иначе като на вас така ви харесва продължаваите да затъвате ,но не дърпайте и нас.

#7 Ateist 04.08.2010 в 04:01:57

Стеф4и го е казала перфектно - ако пуснем един над 50 години из Западна Европа има да цъка с език,пули о4и ,а да си намери работа - забрави. Промитите ви стар4еско-другарски мозъци(на 35 съм) ме карат да драйфам другари. Да бяхте гътнали комунизма навремето,не сме виновни ,4е ви е заминал живота напразно или не сте успели в ме4тите си. Тези,които се оплакват са винаги над 50 години,милеят за времето когато да търси6 работа било унизително,това да носи6 папка със СВ-та и да се предлага6 го е нямало... Да,но по целия свят го е имало,дръпнаха ви завесата(желязната),но пак не прогледнахте слепци. Айде мар6 в 1971 година и стойте там,като ви харесва.

#8 fALLEN 16.09.2010 в 17:21:21

бате, първо се научи да пишеш поне грамотно, па после ела да ми се кахъриш като сърдит пенсионер.

#10 egasimus 13.10.2010 в 16:45:00

@автора: шът бе мутант да се реализираш дано

#11 Kirile Barbas.311962935907471 01.06.2017 в 11:09:07

Егати тъпите обобщения! Личи си, че е малко педалчето и освен приятелката си и носа си не вижда друго! Тъпото поколение на безвремието: нито образованието ви е образование, нито работата ви е работа обездвижени, затлъстяли х-байн повлеканчовци!

#12 Пасарелка 01.06.2017 в 12:47:08

Младите са живота-те са прави! Те са двигател на прогреса! Когато бях на 22 и мен адски ме дразнеха критиките и забележките на баба ми и нейните връстници. С повечето от тях не се съобразих, нито със съветите им и какво от това? Техния свят се срина, изчезна-дойде ново време, в което ни се налага да оцеляваме по начин коренно различен от техния. Т.е. техните критики и съвети са били доста неуместни! Добре би било по-възрастните като по-мъдри да помагат на младите хора и да ги подкрепят, а не да злобеят! Това са нашите деца - най-скъпото и безценно, което имаме и те имат право на свой живот. Ако им помагаме с обич, те ще ни уважават и ценят!

#13 explorer 01.06.2017 в 13:00:21

Тези неща първо ги кажи на баща си, и ако не ти обърше един-два шамара, ела ще запълня този пропуск. Има една приказка, която едва ли си чувал и разбираш: "накъдето си тръгнал, аз от там се връщам". Само че на нас ни я преподаваха като закон за отрицание на отрицанието. Ако не стоплиш нищо от горното ще го кажа на по-прост език: "бегай у лЕво и не ни занимавай с глупости!"

#14 Пасарелка 01.06.2017 в 13:25:44

explorer, младите хора не са виновни за това , което ние не харесваме у тях. Мисля, че така с шамари не е удачно да комуникираме. Трябва да им покажем, че ги обичаме и ценим .

#15 explorer 01.06.2017 в 13:54:28

Пасарелке, на мен лично надеждата ми не е в младото поколение. Имам на главата си и стари родители и деца на въпросната възраст. Няма как да допусна да сравняват нечии мечти с нечии постижения. Вероятно си чувала поговорката: "уважение всекиму, вересия - никому!". Така че нека първо да постигнат нещо сами. Тогава може и да осъзнаят, че единствените, на които могат да дават акъл са тези, които зависят от тях.

#17 deowin 01.06.2017 в 18:02:51

>Младото поколение, което аз зная, не хвърля боклуците си през прозореца, не клюкарства Чудесно. >не разбира от политика Не разбирам защо точно си го изредил като вид предимство. Да не разбираш от политика е лукс, който много малко хора могат да си позволят, и определено не младите в България. >Ние сме хора с амбиция Чудесно. >ние няма да мрънкаме Чудесно. >гледам Биг Брадър и Карбовски Тоест, след всичко по-горе, което е чудесно, съзнателно се отказвате да мислите, да събирате информация, да я обработвате рационално, и да създавате лично мнение за света, а позволявате на други хора (при това не кой да е, а точно Карбовски.. честно) да ви води за носа. И точно там е проблемът на новото поколение - чудесно е, че сте по-цивилизовани, културни, амбициозни и не мрънкате, но от всичко това няма точно никаква полза, ако също сте и бездушни, безмозъчни роботи, които всеки демагог (дори най-бруталните и глуповати като Карбовски) може да води за носа. От цивилизовани, културни и амбициозни роботи няма много полза. Човешката цивилизация се движи напред от единици хора със силно лично присъствие и способност да мислят самостоятелно и критично, а не от стада послушни, но безмозъчни роботи, били пък те такива, които не си хвърлят боклука през прозореца.

Новините

Най-четените