2000 гневни на Wall Street срещу 2 милиона купувачи

Над два милиона души са поръчали новия смартфон в първите 24 часа след представянето му, а на wall street са били 2000 човека. Шокиран.

След 1945-а ние почнахме да градим развития социализъм и комунизъм, а ония зад океана потребителското общество.... Оказа се, че нито ние може да си избием комунизма от главите, нито те консуматорското мислене.

#1 fata morgana 18.09.2012 в 11:58:04

#2 John Smith 18.09.2012 в 12:46:18

Проблема , Другари е в разделението, умишленото разделение с което ни манипулират. Изток срещу запад, мюсюлмани срещу християни,Бойковисти срещу Костовисти, непушачи топят пушачи по горещи линии,готов си да претрепеш човек с Айфон, щото ти си със Самсунг. Да живее Линукс, тия с Win са тапанари... И от толкова омраза не ни остава време да помислим: Защо си горим нефта, а не сме минали на елколи още преди 10 год. Как 1969г. човек каца на Луната без компютри с 4 ядрен процесор, а сега купуваш 8 ядрен ,та да си играеш WOW. Защо не знам името на учения ,измислил елекродвигателя , а знам името на Стив Джобс. Защо умните хора са в банките , а не над чертежите. Кога ,вместо да се дават пари за подводници клас"Охайо" ще се финансират изследвания за студен синтез. Отговора е ,че ако няма обединение на човечеството, много скоро ще ни припари под гъза, в буквалният смисъл.

#3 lele male 18.09.2012 в 12:56:40

Шефе!

#4 Bobby_gBG 18.09.2012 в 13:03:05

Еми така става, когато едни хора са успели да съберат един капитал, и понеже не искат да работят, правят така че да получават още и още пари без да работят, а останалите "роби" да им бачкат за жълти стотинки... И докато мързеливците са на власт, или поръчват музиката чрез спонсорираните си депутати - така ще бъде. Пари при пари ще ходят, нищо че не е вложена никаква работа. А останалите ще бачкат за без пари. До революцията. Или до след 3 месеца...

#5 lele male 18.09.2012 в 17:19:20

Шефе, при нас е по-лошо... оти сите сме комунисти с консуматорско мислене

#6 deowin 18.09.2012 в 19:50:47

>Еми така става, когато едни хора са успели да съберат един капитал, и понеже не искат да работят, правят така че да получават още и още пари без да работят, а останалите "роби" да им бачкат за жълти стотинки... Не можеш ли поне веднъж да си спестиш горчивия тон на неудачник, който е с пълното съзнание, че вероятно никога няма да постигне това, което сам нарича 'успех в живота', но не може да постигне вътрешен мир с тази идея, и, съответно, изпитва остра нужда вечно да омаловажава успехите на другите, за да не се чувства твърде зле от контраста?

#7 pepe 18.09.2012 в 21:56:51

Абе той капитала сам си има склонността да се концентрира - както във всяка система се появяват атрактори, които ... ами атрактват - привличат и организират около себе си останалите части на системата - създават концентрации. Гадните капиталисти не са сами по себе си "виновни" за това. То си е системен проблем. "Мързеливците" пък са по-скоро децата на тези, които натрупват капитала, а не самите "гадни капиталисти" - Рокфелер не е бил известен с мързела си. А децата пък естествено ще имат склонност към мързел - след като няма абсолютно никаква необходимост да работят. Даже бих казал, че от наша Балканска гледна точка е малко учудващо, че голяма част от тях въобще го правят /което пък е въпрос на религия и култура /и в голямата си част въобще изключва женската половина от населението//.

Новините

Най-четените