Ако главата ти е празна, чалгата ще я напълни

Едно време харесвах поп-фолка, но вече не... Защото го няма, умря!
Сега остана само мръсната и пошла чалга, с ужасен звук, безсмислени текстове и много цици! За да не се обръща внимание на текстовете и простотията в тях.

Нищо не може да помогне на Студентски град вече, твърде късно е! Дори да се затворят заведенията и да се забрани чалгата, това няма да спре слушането й.

В студентските стаи и по купоните може да се слуша какво всеки сам реши, простотиите след това също! 
Всичко идва от студентите, от възпитанието им, от целта, с която са дошли там и от още доста неща, но със сигурност не идва от чалгата.

Ако главата ти е празна чалгата ще я напълни, това е ясно! На ако няма какво да избута чалгата от главата ти, тогава вече е проблем!

#3 fata morgana 02.04.2012 в 16:19:20

Съгласна съм напълно с мнението на Гризли. Всички усилия трябва да се насочат към възпитанието и образованието. 1. Трябва да се търси формулата да се изтрие напълно навика „преписване” – според мен това е проблем номер 1 на нашето образование. 2. От друга страна ценностната система. Момчето от Добрич, което извърши последното убийство беше грамотен, образован човек. Ако можеше той да каже мнението си в уебкафе защо го е направил, щеше да изкаже своята логика и тъй като се твърди, че е интелигентен човек, щеше да се съгласим с нея. Убиецът на Мирослава също би намерил своята логика като да речем: ами убих я за пари, приличаше ми на чалга певица или на порноактриса следователно е отрепка, защо да не я убия. Нека някой от нас обясни защо не трябва да се убива. На един човек, на когото понятията за добро и зло явно се размиват от това, че има различна ценностна система. Християнството като културно явление е изчезнало на практика. Всеки вярва в нещо си: във феминизъм, в мачизъм, в магии, в гадатели, в кристали, в Карл Маркс, в Айн Ранд, в Аллах и в какво ли още не. Всяко едно от изброените неща може да доведе до убийство един човек, който не се е научил да разграничава добро от зло. Във филма Декстър – серийния убиец, убиецът беше дори положителен герой. Докато се оставя децата се възпитават от произволни външни фактори, няма как да израстват нормални хора, една част неминуемо ще станат изроди.

#4 lele male 02.04.2012 в 16:55:55

Пюсче за Моргана и един виц от мен по повод казаното от нея: - Мамо, мамо, а как завърши филмът по телевизията? - Хладнокръвният убиец сложи трупа във ваната, заля го със сярна киселина, изчака да се разтвори и пусна водата, за да изтече в канала... Хайде, миличко, заспивай, сънувай сладки сънчета... П.С. Във всеки един от нас дреме убиец. Никога не се знае пред какви обстоятелства можем да бъдем изправени и как ще отреагираме... И е въпрос на гледна точка - ако убиеш един човек - ставаш убиец, но ако убиеш милиони, ставаш завоевател...

#5 tytyrytka 02.04.2012 в 19:29:50

гризли, прав си донякъде... ако знаеш как ми липсва ретро 4алгата от бор4еските времена само... много важно за днешните студенти...) никой не у4и ве4е като преди.Защото няма мотивация,че с една диплома, ще ти дават 1000 лева заплата. А преди не беше така.. Ех, младост, младост 1,2,3.. 7,8,9- Студентски град!

#6 Оня Дето Го Трият 02.04.2012 в 20:21:32

Що за глупост е да забраняват продажба на алкохол в Ст. град? Нали ако го забранят, мама и тате ше пращат ракията в буркани, както тези с туршия дето им седят по прозорците.... Единствения изход е да им направят програмата достатъчно натоварена, щото в момента имаш време да идеш 5-6 месеца на бригада даже до Щатите и никой няма да забележи отсъствието ти от следването....

#7 MacAllister 02.04.2012 в 22:31:17

Прекалено много вузове има, прекалено много хора гледат на дипломата като на облекло (модно) и каква точно е разликата с другата мода, била тя чалга или нещо друго? В момента висшето образование е само извинение, за да не работиш от по-рано, а после да имаш нереални претенции, докато живота постепено не ти набие в главата истината за тебе самия... Решението не е в Студентския град, а в образователната система, докато тя продължава да изпразва от смисъл значението на дипломите и специалностите посредством долнокачествено клониране, съответните потребители на долнокачествена образователна стока ще бъдат от редиците на хората с долнокачествена култура.

#9 Хейтър 03.04.2012 в 14:24:46

Чуклева, сериозно ли мислиш, че някой, който 20 години се стреми точно към това, сега ще започне да "слага нещата в ред"? Това е идеята за България и тя започна още преди 20 години, когато направиха тъпите борци бизнесмени, пуснаха от затворите всичката сволоч и сложиха чадър над тях, лансираха селските пепеляшки - чалга певици, премахнаха софийското жителство и т.н.! Отвориха клетката и си показахме какво долнопробно племе сме.

Новините

Най-четените