6 страхотни гейм студиа, които повече няма да ни радват с игрите си

И 2018 г. постепенно си отива. Ще я запомним както с едни от най-големите хитове въобще, така и с поредица от финансови провали, които не останаха без последствия.

Тази година ни дари с доста силни заглавия, някои от които ще останат за дълго в спомените на геймърите по цял свят.

За съжаление обаче, през последните месеци отново не едно и две студиа затвориха врати, с което останаха завинаги на страниците на историята на гейм индустрията.

Понякога причината за прекратяването на дейност е игра, глътнала прекалено много ресурси без да оправдае очакванията за продажбите. Друг път години на лоши бизнес решения си казват думата.

Независимо от причините, резултатът винаги е тъжен както за самите служители, така и за геймърите, които свързват името на едно или друго студио със свои любими заглавия. Тези дни това се случи с Telltale Games, което се наложи като водещо име в жанра на приключенските игри.

Неприятната развръзка с Telltale е подходящ повод да си спомним и да отдадем почит на някои от най-славните разработчици, които затвориха врати през последните години - но които няма да забравим благодарение на техните особено емблематични игри.

#1 Spider 29.09.2018 в 23:38:54

Язък за Westwood. Загубил съм безброй часове с C&C серията.

Новините

Най-четените