10-те най-добри смартфона на 2015 г.

2015 г. беше страхотна за мобилните технологии. Не само че има огромно разнообразие от флагмани на големите смартфон-производители, но и значителна част от тях започнаха да продават стабилни телефони на достъпни цени.

Всички имаме високи изисквания, когато избираме бъдещия си смартфон - бързина, хубава камера, голям дисплей, здрава батерия и перфектен софтуер. И има защо - едва ли има друго електронно устройство, което да ползваме по-често от телефона си.

Кой са 10-те най-добри смартфони на годината можете да видите в галерията.

#3 e-mil 06.12.2015 в 08:13:05

Е, какво се чудите - вижте под заглавието, че статията е преписана за половин час от Paste Magazine! Kato oчевидно авторът бъкел не разбира от фотография, съответно и на преводача не му е стигнал акъла да се замисли. iPhone отдавна не е непобедим в снимките. Нокиа винаги е предлагала едни от най-добрите камерафони и предлагаше по-добро качество още в предното десетилетие. И още преди 2 години включи RAW формат в 808, а после и в 1020, което е огромно предимство в сравнение с TIFF-а на iPhone. Тази година има RAW и в LG G4, One Plus One и M9, Нексусите 5 и 6, Самсунгите S6 и Note 5, и т.н. при това с достъп от вградената програма. Дори при JPEG Нокиа не бяха единствените, които биеха Apple. Снимките на миналогодишния Note4 в много отношения бяха по-добри от iPhone 6. Самсунг имаше по-бавен автофокус при снимане на видео, което обаче няма нищо общо с качеството на картинките.

#4 vanko 07.12.2015 в 09:08:57

Кой е най-добрият смартфон решава всеки за себе си... Или, поне, така трябва да бъде. Такива измислени "класации" само вредят на избора. И без това поне половината критерии, по които (масово) се оценяват устройствата са безмислени, субективни и търговски ориентирани (меко казано)... В този ред на мисли - има поне още 10 модела, които определено заслужават внимание.

Новините

Най-четените