Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Салата "Цезар" и песто от босилек

Здравейте,

Празниците приключиха и за днес сме ви подготвили едно леко и приятно предложение със "Салата Цезар" и песто от босилек. Много лесно се приготвят и двете и са невероятно вкусни.

Опитайте пестото с малко масло и хубав хляб.

Салатата с чаша бяло вино ще ви вдигне тонуса след първия работен ден.

Начин на приготвяне на "Салата Цезар"

Мариновайте пилешкото месо с 2-3 с.л. зехтин, 1 с.л. горчица, мащерка, сол и черен пипер. Изпечете в загрят тиган - скара. Готовото пиле нарежете на филийки. Накъсайте салатата в голяма купа. Пригответе дресинга: счукайте чесъна и филетата аншоа до получаването на паста.

Прехвърлете в купичка и добавете зехтина, соса, горчицата и майонезата. Подправете с лимоновия сок и оцета и добавете малко ситно настърган пармезан. Разбъркайте всичко до получаването на емулсия.

Препечете филийките хляб и всяка натъркайте с чесън от двете страни. Нарежете на еднакви кубчета. Може да добавите няколко чери доматчета за цвят.

Подредете салтата в подходяща чиния. Сложете пиле, крутони и залейте с дресинга. Завършете с пармезан на филийки. Полейте с малко зехтин.

Песто от босилек

Измитият босилек нарежете на едро. Обелете чесъна и нарежете на филийки. Сложете нарязания на кубчета пармезан в блендера и настържете на не много дребни парченца.

Добавете босилека и чесъна и сложете част от зехтина. Добавяйте продукти до изчепването им. Прехвърлете смлените продукти в купичка и провете гъстотата на пестото.

В зависимост от това за какво ще го ползвате може да добавите още зехтин. Подправете със сол и черен пипер. Опитайте, много е лесно, а е страшно апетитно.

Добър апетит и успешна седмица.

Задоволи любопитството си по най-удобния начин - абонирай се за седмичния ни бюлетин с най-интересените статии.
 

Най-четените