Този сайт използва „бисквитки“ (cookies). Разглеждайки съдържанието на сайта, Вие се съгласявате с използването на „бисквитки“. Повече информация тук.

Разбрах

Освежаващата салата с диня на Кейт Мидълтън

Ммм, вкусно! Снимка: iStock
Ммм, вкусно!

Влиза ли Кейт Мидълтън в кухнята?

С всичките си ангажименти и натоварен график, а и цял отбор шеф-готвачи, мнозина се съмняват, че херцогинята въобще готви.

Но според шеф Рагу Деора, който отговаря често за храната на кралското семейство, когато е на път, Мидълтън обожава да сглобява бързи и лесни ястия.

Тя се стреми да се храни балансирано, не се лишава от нищо, но набляга на много плодове и зеленчуци, протеини като пиле и риба и храни, богати на фибри, разкрива Деора за Hello!.

А сред любимите летни ястия на Кейт Мидълтън е салата с диня и фета.

Снимка: iStock

Да, съчетанието между диня и сирене не е изцяло балканско изобретение. Деора уточнява, че много често в горещините тази салата е лекият обяд на херцогинята, която обича съчетанието между сладко, солено и леко кисело.

Рецептата за салатата вече е хит и в социалните мрежи и търпи някои вариации.

Освен това се приготвя наистина бързо - всички съставки се режат в дълбока купа, овкусяват се, разбъркват се и салатата се хапва. Може да престои леко, за да се смесят вкусовете, но не много, защото динята пуска доста вода.

Снимка: iStock

Ето и рецептата за салатата на Кейт Мидълтън:

Необходими продукти:

  • 1 малка диня
  • 300-400 грама фета (или друго свежо сирене)
  • 1 добре узряло авокадо
  • 1 малка краставица
  • 1 глава шалот на ситно
  • Сол, пипер, зехтин, листенца мента, сок от лайм (лимон)

Начин на приготвяне:

Динята се реже на не много дребни кубчета и, доколкото е възможно, се почиства от семките. По-малките дини често имат по-малко семки, така че те не би трябвало да са проблем.

Авокадото и краставицата се белят и също се режат на кубчета, шалотът - много на ситно. Фетата се натрошава грубо.

Зеленчуците и плодовете се смесват в дълбока купа и се овкусяват със сол, пипер, сок от лайм и накъсани листенца мента. Тя може да бъде заместена и от свеж пресен джоджен, ако не можем да намерим мента.

Към салатата могат да се прибавят разнообразни екстри.

Някои добавят кускус, други - киноа, трети - протеин като шунка или късчета пилешко. Четвърти слагат щедри шепи ядки като орехи, бадеми, бразилски орех или шамфъстък.

Биха вървели и сладки чери доматчета. Може да се сложи и зелен лук или перца див лук. Пък защо не и босилек?

А любителите на истински екстремното съчетание между сладко и солено могат да подправят с мед и да добавят силно сирене като козе сирене или синьо сирене.



 

Най-четените