Франко Нориега: "Да си модел е повърхностно, да си готвач е супер"

Франко Нориега изглежда така, сякаш току що е кацнал от планетата на красавците, пише Джошуа Дейвид Щайн от The Daily Beast в текст, в който представя нашумелия супермодел на една нова група разбирачи: кулинарните.

Няколко седмици след отварянето на първия ресторант на красавеца в Манхатън, който се нарича Baby Brasa, Ню Йорк е развълнуван.

Нориега вече има успешна кариера сред топ-моделите в света. Той е снимал за най-големите модни марки и дълго време е работил и като рекламно лице на бельо, заради перфектната си физика.

Сега той сменя кардинално стила си на живот и от подиума, където постоянно се намираш в центъра на вниманието, се насочва към кухнята - където никой не знае, че съществуваш.

Оказва се, че бидейки перуанец по произход  (вече сме ви запознавали с перуанската кухня в България чрез собственика на ресторант Lomo), кулинарията изобщо не му е чужда. Като дете и той, и неговите братя се научават да готвят на много ранна възраст. Сега вече, на 27 години Нориега решава, че модният подиум му е тесен, а работата на модел - твърде повърхностна.

"Израстнах в ресторантьорския бизнес", казва той. "Моите родители отваряха заведения, разработваха ги, а после ги продаваха, запазвайки си процент. След това започваха нещо ново".

Така Нориега решава да се преквалифицира в готвач.

Модната сцена поглъща Нориега още докато той живее в Перу, когато е едва 14 годишен. Той е все още тийнейджър, когато снима първата си кампания в Ню Йорк. През 2007-ма снима за Dolce&Gabanna и то пред обектива на небезизвестния Марко Тестино, който също е от перуански произход.

След тази кампания Нориега се насочва директно към върховете на професията, без никакви усилия.

"Тъй като се озовах на върха твърде рано, видях точно какъв е тавана", разказва той за The Daily Beast. "Когато си модел, хората оценяват просто факта, че си красив, без нищо да правиш. Така започваш да живееш, като получаваш оценка за нещо, за което не си работил. Това не съм аз".

Вижте в галерията някои от най-добрите кадри на Франко Нориега в Instagram, където той има цели 125 000 почитатели.

#1 cheung 14.07.2016 в 13:25:13

Разбира се че е повърхностно, това е форма на задочна проституция.

#2 Latrell Spencer 14.07.2016 в 20:08:35

Парадоксът е, че очевдино макар и готвач, продължават фотосесиите и позьорстването

Новините

Най-четените